Bim- och informationssamordnare till Jönköping

Bim- och informationssamordnare till Jönköping

Verksamhetsområde
IT för samhällsutveckling
Region
Jönköpings län
Ansökningstid
2019 - 11 - 04

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Som konsulter inom IT för samhällsutveckling kombinerar vi vår IT-kompetens med övriga Swecos kunskap om samhällsplanering. I samarbetet finns alla förutsättningar för att skapa framtidens samhällen som fortfarande har medborgarens behov och välbefinnande i centrum. 

Avancerade IT-lösningar spelar en allt viktigare roll i utvecklingen av framtidens städer och samhällen. Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling använder de datamängder som flödar i samhället för att effektivisera alltifrån transporter och energianvändning till belysning och vattenflöden. Med hjälp av IT kan den befintliga bebyggelsen och infrastrukturen användas på ett mer optimalt sätt. Med hjälp av IT kan vi skapa tjänster som både förser såväl staden som medborgarna med information. Ett ökat utbud av information och tjänster skapar ett mer demokratiskt samhälle där du som medborgare kan vara med och påverka utformningen av staden. Vi söker nu en bim- och informationssamordnare som brinner för effektiva lösningar i digital framkant.

Din kommande roll

Som BIM- och informationssamordnare kan du arbeta i olika typer av uppdrag, antingen i Swecos egna projekteringsuppdrag eller i beställarorganisationer som expertstöd. Det handlar oftast om stora bygg- och infrastrukturprojekt men kan också röra sig om att hjälpa förvaltande organisationer med deras processer, information och handlingar.

Våra roller varierar beroende på projektens organisation och storlek. Du kan exempelvis sitta som BIM-strateg för ett stort infrastrukturprojekt eller arbeta med leveranshantering och konfigurering av interna projektplattformar i Swecos husprojekteringsuppdrag. Vi är måna om att bemanna uppdragen med rätt person i rätt roll  och eftersom vi har stor variation på våra uppdragstyper erbjuder vi stor möjlighet för dig att du själv påverka din roll hos oss.

Dina erfarenheter

Vi söker i första hand dig som antingen har erfarenhet från BIM- och informationssamordning i motsvarande roller eller du som har jobbat med projektering, produktion eller förvaltning några år och mer vill gå över mot samordning. Du bör antingen ha en stark teknisk kompetens gällande CAD/BIM-programvaror och/eller erfarenhet från informationsflöden och processer inom bygg- och anläggningsbranschen.

Dina egenskaper

Du har förmåga att se helheten i ett projekt, är driftig och brinner för att planera, strukturera och effektivisera arbetet med hjälp av processer och IT-verktyg. Du tar ett stort eget ansvar för ditt arbete, men har även god samarbetsförmåga och gärna även ledaregenskaper. Hos oss är täta kundkontakter och kundbearbetning en självklar del av vardagen. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar.

Sweco erbjuder

På Sweco får du jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa ett hållbart samhälle. Eftersom att dina framtida kollegor inte bara arbetar med BIM och informationssamordning men även digitalisering, systemutveckling, GIS-analyser och FME så finns det stor möjlighet att få en bred kompetensutveckling. Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och våra värdeord är nyfikenhet, engagemang och ansvar.

Vi utvärderar ansökningar och kallar till intervjuer löpande.

Välkommen med din ansökan!

#LI-RT

Kontaktinformation

David Johansson, david.johansson2@sweco.se,

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.