BIM-strateg/gruppchef till Stockholm

BIM-strateg/gruppchef till Stockholm

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 03 - 01

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Idag är BIM en självklarhet i projekten för våra stora kunder. Sweco har en stor och kraftfull järnvägsorganisation som strävar efter en proaktiv projekteringsmiljö som främjar BIM i projekten. För att fortsätta ligga i framkant vill vi nu utveckla vårt digitaliseringsarbete genom att skapa en egen grupp för BIM-samordnare/strateger. Vi söker därför dig som vill ta nästa steg i din utveckling genom att bli vår nästa ledare för våra BIM-specialister inom järnvägssektorn.

Sweco planerar några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige – vi förnyar Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka – Getingmidjan, arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm, detaljprojekterar järnvägen i Västlänken och planerar införandet av ERTMS i Sverige samt inte minst planerar för Sveriges första höghastighetsjärnväg, delsträckorna Ostlänken och i väst Mölnlycke – Bollebygd.

Din kommande roll
Som gruppchef får du möjlighet att själv vara med och forma och bygga upp en ny grupp för BIM. Du kommer att ansvara för gruppens resultat och utveckling och ha personalansvar för gruppens medarbetare. Dessutom innebär rollen även proaktiv kundbearbetning, ansvar för anbudsarbeten och affärsutveckling. Du kommer dessutom att ingå i enhetens ledningsgrupp tillsammans med 5 st gruppchefskollegor och får genom det möjlighet att påverka framtiden för den ledande järnvägskonsulten i Stockholm och Mälardalen.

Förutom din roll som gruppchef kommer du även aktivt att arbeta i projekt som BIM-samordnare eller BIM-strateg. Där är du en del av uppdragsstyrningen i järnvägsrelaterade projekt där du stödjer projektet i planerings- och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Naturligt har du en aktiv roll i dialogen och kommunikationen inom projekt med projektörer, uppdragsstyrning och mot kund. Det dagliga arbetet består till stor del av aktiv kommunikation inom projekt, hantering av digitala modeller, kontinuerlig uppföljning av framdriften i projekteringen, planera och genomföra samordningsmöten för att leverera en högklassig produkt till kund.

Dina erfarenheter
Vi söker dig med några års erfarenhet som BIM-samordnare/strateg, som är ledare idag eller vill utvecklas vidare som ledare/chef. Du har en god förståelse för branschens CAD-verktyg, teknisk kompetens i samordningsverktyg och den digitala projekteringsmiljön i projekt. Dessutom har du ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer, våra uppdrag och dina medarbetare. Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är meriterande.

Dina egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du kommer få användning för din ödmjukhet, ditt intresse för affärer och din förståelse för komplexiteten i uppdrag samtidigt som du besitter ett stort intresse för den digitala projekteringsmiljön och tar ett stort eget ansvar för ditt arbete. Du har förmåga att se helheten i ett projekt och tycker det är roligt och utmanande att arbeta i team. Nyfikenhet inom teknikområden som berör projekten och CAD-verktygen som teknikerna använder gör att du hela tiden utvecklas och skapar nya insikter för hur din och andras roller, samt organisationen kan utvecklas.

Du är trygg i ditt eget ledarskap och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt och andras ledarskap. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd, coachande, och har förmågan att effektivt delegera ansvar. För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål framåt.

Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är strategisk och ser till bolagets bästa samtidigt som du har en förmåga att se möjligheter och skapa långsiktiga lösningar för våra kunders behov. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, men är även en person som andra har lätt att få gehör av och som kan inspirera sina kollegor.

Sweco erbjuder
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till cross border samarbete. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. På Sweco har Byggnadsinformationsmodellering inom järnväg prioriterats med en långsiktig satsning på utveckling av branschens vassaste projekteringsverktyg, arbetsmetodik och kompetens. Därför vågar vi idag påstå att du som Sweco-anställd kommer att delta i de absolut intressantaste BIM-projekten inom infrastruktur!

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Kristina Strömgren                                                    
Enhetschef Stora Projekt, Järnväg Öst                  
tel.070-2268178                                                          
kristina.stromgren@sweco.se                                

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.