Brokonstruktör inom anläggningskonstruktion till Stockholm

Brokonstruktör inom anläggningskonstruktion till Stockholm

Verksamhetsområde
Anläggning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 05 - 17

Swecos konsulter inom mark och anläggning arbetar med projektering och konstruktion i såväl stora som små infrastrukturprojekt. Hos oss finns samlad kompetens inom väg-, gatu- och markprojektering, anläggningskonstruktion, geoteknik, berg och mätningsteknik.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Just nu befinner vi oss i en spännande fas med flertalet större projekt där vi söker efter fler medarbetare inom anläggningskonstruktion till vårt kontor i Stockholm.

Affärsområdet anläggningskonstruktion i Stockholm är ett teknikområde bestående av fem grupper med totalt ca 70 medarbetare. Tillsammans kan vi erbjuda konsultverksamhet kring alla typer av anläggningskonstruktioner i alla skeden, dvs från nykonstruktion till underhåll, inspektion och reparation samt utbyte eller rivning. Våra kompetensområden är bland annat hamn, bro, anläggning, geokonstruktioner och marina konstruktioner. Vi har många intressanta uppdrag, bland annat arbetar vi med Tunnelbanan utbyggnad till Nacka, Getingmidjan, Roslagsbanan, Mälarbanan , Hagastaden och Essingeledens broar.

I gruppen Konstruktionsunderhåll  arbetar vi med inspektioner, förstudier, utredningar och tillståndsbedömning av befintliga byggnadsverk. I arbetet med tillståndsbedömning utför vi både förstörande som oförstörande provning av betong och stål. Inom gruppen har vi stor kompetens inom åtgärdsplanering och projektering av underhållsåtgärder på broar, kajer, simhallar, garage och gårdsbjälklag. Inom dessa områden arbetar vi med såväl teknisk byggledning såsom uppdragsledning. Våra främsta beställare är Trafikverket, SL, kommuner och Stockholms stad m.m.
Du kommer även ha möjlighet att lära dig om andra teknikområden än bara anläggningskonstruktion. Oavsett roll kommer du att uppmuntras till att ta eget ansvar och initiativ! 

Kvalifikationer

 • - Civil- Högskoleingenjör eller Tekn.Dr inom Samhällsbyggnad
 • - Minst 5 års erfarenhet inom anläggningskonstruktioner
 • - Du har god datorkunskap och kännedom om de vanliga förekommande beräkningsprogrammen.
 • - Intresse för tekniska system och tekniklösningar

Om dig

Vi söker dig som är kommunikativ och bra på att samarbeta. Du behärskar svenska och engelska språket väl både muntligen och skriftligen. Du är självgående och driven. Du har en vilja och förmåga att utveckla såväl vår verksamhet som våra kunders verksamhet. Du har ett kundfokus och vilja att göra  affärer. Du gillar att ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter till de mindre erfarna ser vi som en självklarhet.

Meriterande

 • Kunskap/kännedom om AMA Anläggning
 • Kunskap om bärighetsberäkningar / bärighetsutredningar för bro
 • Erfarenhet av drift och underhåll av konstbyggnader
 • Kännedom om skademekaniskmer för stål/betong
 • Erfarenhet av oförstörande och förstörande provning av stål/betong
 • Erfarenhet av Byggledning och underhållsåtgärder
 • Stålkontroll
 • Erfarenhet av praktiskt byggnadsarbete och lösningar
 • Projektering i AutoCad/Microstation
 • Brett kontaktnät

Sweco erbjuder

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Arbetet är en stor och viktig del av ens liv, och vi på Sweco vill att alla våra medarbetare skall gå till jobbet med ett leende på läpparna. Att trivas med sina roller, sina uppdrag och sina kollegor är något vi alltid eftersträvar. Vi är en lyhörd arbetsgivare som lyssnar till den enskilda medarbetarens behov och önskan.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktpersoner: 

Konstruktionsunderhåll : Gruppchef Roham Ebadi, (roham.ebadi@sweco.se), Tel +46 (0) 70 563 18 16

Externa Rekryteringsfirmor undanbedes att ta kontakt i denna rekrytering.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjlilgt.

Välkommen med din ansökan! 

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.