Byggledare / projektledare inom energi- och elkraft till Stockholm

Byggledare / projektledare inom energi- och elkraft till Stockholm

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 10 - 31

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader samt infrastrukturprojekt.

Verksamheten
Vi är drygt 70 medarbetare inom projektledarverksamheten i Stockholm som arbetar med infrastruktur och exploatering. Det innebär exempelvis projektledning av utbyggnadsprojekt, stöd åt beställare i projektering- och genomförandefasen eller byggledare i en entreprenörs organisation. Vi jobbar i en blandning av stora och små uppdrag samt mellan privata och offentliga beställare.

Om rollen
Dina uppgifter är att planera, genomföra och följa upp i de projekt som du går in i. Som projektledare är det en viktig egenskap att du tycker om struktur och är bra på kommunikation för att kunna samordna de olika aktörerna såsom beställare, leverantörer och konsulter. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till uppdragsgivaren. Du kommer att tillhöra en grupp som idag består av 15 medarbetare med blandad åldersstruktur och bakgrund som hjälps åt för att skapa ett bra resultat åt våra kunder. Du kommer fokusera på byggledning och/eller projektledning inom våra energi- och infrastrukturprojekt.

Ledarskap
Jag som blir din chef heter Maria Strandberg. Som chef på Sweco är det en självklar del av min vardag att jag är involverad i uppdrag. I Sweco fokuserar vi på ledarskap och jag tror på den egna drivkraften och söker dig som vill utvecklas och utmana dig själv. Vi värdesätter nyfikenhet och driv att vilja lära sig och ta sig an nya utmaningar. Ledarskapet är coachande och förutsätter en hög självständighet från dig att själv delta i din utveckling hos oss. Du och jag tar tillsammans fram din utvecklingsplan och jag bistår även med mitt nätverk inom Sweco och hos våra kunder.

Utbildning och erfarenheter

  • Minst 10 års arbetslivserfarenhet varav minst 4 år som byggledare/projektledare
  • Erfarenhet från ledningsbyggnation eller stationsanläggningar
  • Erfarenhet från entreprenadupphandlingar – som beställare alternativt entreprenör
  • Civil- eller Högskoleingenjör inom el och energi, alternativt bygg- och anläggningssektorn
  • Kommunikativ med goda kunskaper i svenska och engelska både skriftligt och muntligt
  • Utbildning ESA, BAS-P/U
  • Goda kunskaper inom AMA, AB, ABT, ABK

Meriterande

 • Ett omfattande kontaktnät inom branschen 

Varför Sweco?
Du kommer att tillhöra en konsultverksamhet med bland annat arkitekter, projektörer och miljökonsulter som erbjuder specialisttjänster inom hela samhällsbyggnadsprocessen vilket i kombination med vår storlek gör att vi kan tas oss an alla uppdrag på marknaden. Vi har en affärsmodell där den enskilda medarbetaren står i centrum och har stor påverkan på vilka uppdrag vi väljer att genomföra. Små uppdrag värdesätts högt och ger stor frihet att ta sig an nya kunder och roller vilket är värdefullt för den personliga utvecklingen.

Hos oss på Sweco får du en unik möjlighet att både kunna leda projekteringsuppdrag tillsammans med Swecos specialister och få erfarenhet från våra kunders beställarorganisationer.

Kontaktinformation
Maria Strandberg, Gruppchef
maria.strandberg@sweco.se, 070-693 5405

Andreas Larsson, Projektledare 
andreas.h.larsson@sweco.se, 070-878 68 83

Susanne Weitner, Projektledare
susanne.weitner@sweco.se, 072-709 71 23

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.