Byggprojektledare med erfarenhet från Industri- eller energisektorn

Byggprojektledare med erfarenhet från Industri- eller energisektorn

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 03 - 04

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader samt infrastrukturprojekt.

Det går bra för oss varför vi nu vill utöka vår verksamhet och stärka vår position inom projekt- och byggledning. Vi söker erfarna medarbetare med vana att driva och leda större ny- och ombyggprojekt inom marknadsområdet Industri och energi.

Sweco består av nyfikna personer som tar stort ansvar för sina uppdrag. Gemensamt är också att vi känner engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Vill du vara en del av vårt team, utveckla dina kunskaper och samtidigt medverka till att skapa vårt samhälle?

Din kommande roll

Som projektledare inom vår organisation leder du projektarbetet för våra kunder och deltar i hela byggprocessen från första idéstadiet till den färdiga slutprodukten. Dina uppgifter är bl.a. att samordna de olika aktörerna i projekten såsom beställare, leverantörer och konsulter. Du är med och styr projekten mot fastställda mål samt upprättar och följer upp tidplaner, kvalitetsplaner och ekonomi, med ansvar för att korrekta handlingar finns framtagna vid rätt tidpunkt

Du kan även ha rollen som uppdragsledare för Swecos räkning, vilket innebär att du är affärsansvarig. Du leder då arbetet i uppdrag och ansvarar för att genomförandet är enligt kundens förväntan.

Du kommer att ingå i vår grupp Industri & Energi. Placeringsorten är i Malmö, Helsingborg eller Kristianstad, beroende på var du bor. Beroende på uppdragens placering kan resor till andra orter i regionen vara aktuella.

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning inom industri eller energisektorn med inriktning mot ny- eller ombyggnationer, gärna med erfarenhet från flera olika skeden i processen. Du har vana av att ansvara för uppdragets tidsplanering och ekonomiuppföljning. En naturlig del i ditt arbete har varit att samordna flera teknikområden, leda möten och säkerställa kvaliteten på leveransen.

Du har:

 • erfarenhet från byggprojektledning inom Industri eller energisektorn.
 • utbildning som Civil- eller Högskoleingenjör, alternativt har du en gymnasieutbildning som kompletterats med relevant arbetslivserfarenhet för tjänsten.
 • goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt 

Meriterande är:

 • Erfarenhet från konsultbranschen.
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik samt certifiering som KA enligt PBL, BAS-P/U.
 • Ett stort kontaktnät i branschen.

Dina egenskaper

Du har förmåga att skapa och leda projektteam i både med och motgång. Som person är du engagerad, tar ansvar för och vill nå de mål som satts upp. Du förstår vikten av goda relationer med kunder, övriga projektdeltagare och kollegor och affärsmässighet är för dig en självklarhet.

Sweco erbjuder

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

På Sweco erbjuds du en av Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar. Du kommer ha möjlighet att arbeta med samtliga teknikområden och med några av branschens mest erfarna och kunniga ingenjörer och arkitekter. Som branschledande är Sweco ofta involverad i många av regionens mest utmanande projekt. Som projektledare har du möjlighet att certifieras inom PMI/PMP.

Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss, liksom att ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi har flexibel arbetstid så de 40h per vecka som du förväntas arbeta kommer du ha stor påverkan på hur de förläggs. Vi är en prestigelös grupp som tror på kraften i våra olikheter och att nyckeln till framgång är såväl samarbete som eget ansvar. Våra kontor ligger centralt med närhet till allmänna kommunikationer.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktpersoner

Thomas Franzén

Gruppchef

040-16 70 66

Thomas.Franzen@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 15,2 miljarder SEK (proforma 2014). Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.