Datasamordnare till Stockholm

Datasamordnare till Stockholm

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 11 - 29

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Sweco planerar några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige – vi förnyar Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka – Getingmidjan, arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm, detaljprojekterar järnvägen i Västlänken och planerar införandet av ERTMS i Sverige samt inte minst planerar för Sveriges första höghastighetsjärnväg, delsträckorna Ostlänken och Mölnlycke – Bollebygd.

Din kommande roll
Som datasamordnare är du en del av uppdragsstyrningen i järnvägsrelaterade projekt där du stödjer projektet i planerings- och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Naturligt har du en aktiv roll i dialogen och kommunikationen inom projekt med projektörer, uppdragsstyrning och mot kund. Det dagliga arbetet består till stor del av aktiv kommunikation inom projekt, hantering av kundens krav, uppföljning av framdriften i projekteringen för att leverera en högklassig produkt till kund.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har några års erfarenhet som projektör eller motsvarande och vill röra dig mot en mer samordnande roll. Du har en god förståelse för branschens CAD-verktyg, tycker om att effektivisera och strukturera information i den digitala projekteringsmiljön i projekt. Centralt i denna roll är ordning och reda, både i eget och andras arbete. Erfarenheter inom järnväg och förståelse för de olika skedena som våra projekt genomgår, exempelvis järnvägsplan, systemhandling, bygghandling, totalentreprenad, samt entreprenad är meriterande.

Dina egenskaper
Du besitter ett intresse för den digitala projekteringsmiljön. Du har förmåga att se helheten i ett projekt och tycker det är roligt och utmanande att arbeta i team. Du tar ett stort eget ansvar för ditt arbete, besitter god samarbetsförmåga samt ledaregenskaper som hjälper dig i ditt dagliga arbete både internt och i kontakter med kunder. Att vara en uppsökande person som aktivt söker kommunikation ser vi som en självklarhet. Nyfikenhet inom teknikområden som berör projekten och verktygen som teknikerna använder gör att du hela tiden utvecklas och skapar nya insikter för hur din och andras roller, samt organisationen kan utvecklas.

Sweco erbjuder
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till crossborder samarbete. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Därför vågar vi idag påstå att du som Sweco-anställd kommer att delta i de absolut intressantaste projekten inom infrastruktur! 

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation

Johan Appelqvist, johan.appelqvist@sweco.se, 070-8164916

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar. Observera att vi tar ej emot CVn via mejl. 

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?