Energi- och miljöspecialist till Göteborg

Energi- och miljöspecialist till Göteborg

Verksamhetsområde
Installation
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2020 - 01 - 09

Swecos installationskonsulter erbjuder tjänster inom energidesign, komfort och säkerhet. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från rådgivning och projektering till kontroll och besiktning inom VVS, el, tele, brand och systemintegration.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Vår Energi- och miljögrupp i Göteborg behöver växa för att kunna svara upp på interna och externa kunders behov. Vi har en stor efterfrågan på våra tjänster och söker nu ytterligare en medarbetare inom Energi & Miljö med fokus på energisamordning, miljöcertifieringar, energioptimering, energi- kartläggningar, och -deklarationer. Vi på Sweco erbjuder ett stort antal tjänster – samtidigt som vi ser till helhetsperspektivet i energi- och miljöfrågan. Vi hjälper våra kunder inom kommersiella lokaler, landsting, industri m fl genom bl a följande tjänster:

 • Energisamordning och Energikartläggningar
 • Miljöcertifiering av byggnader (Miljöbyggnad, Svanen, LEED och BREEAM)
 • Energi-, dagsljus- och inneklimatberäkningar
 • LCC och LCA-analyser
 • Energideklaration av byggnader
 • Driftoptimeringar
 • Inneklimatutredningar
 • Strategiskt hållbarhetsarbete
 • Ekosystemtjänster
 • Byggnadsfysik

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen kopplad till energi och/eller hållbarhet samt några års erfarenhet inom något eller några av ovanstående områden. Ett befintligt kontaktnät inom bygg- och fastighetsbranschen är meriterande. Har du erfarenhet av energisamordning är det mycket meriterande, liksom om du innehar något certifikat för miljöcertifiering.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

 

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktinformation

Jonas Rolfhamre, +46 (0) 72 523 56 26

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar. Observera att vi tar ej emot CVn via mejl. 

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?