Erfaren BIM-samordnare till Helsingborg/Kristianstad

Erfaren BIM-samordnare till Helsingborg/Kristianstad

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 04 - 30

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Idag är BIM en självklarhet i projekten för våra stora kunder. Sweco har en stor och kraftfull järnvägsorganisation som strävar efter en proaktiv projekteringsmiljö som främjar BIM i projekten. För att fortsätta ligga i framkant vill Sweco stärka organisationen ytterligare med fler erfarna och kompetenta BIM-samordnare med inriktning på järnvägssektorn.

Möjliga placeringsorter är: Helsingborg/Kristianstad/Malmö.

Sweco planerar några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige – vi förnyar Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka – Getingmidjan, arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm, vi planerar införandet av ERTMS i Sverige samt inte minst planerar för Sveriges första höghastighetsjärnväg, delsträckorna Ostlänken och i väst Mölnlycke – Bollebygd.
Vi är speciellt stolta över att bland annat ha fått ansvar för att ta fram all järnvägsprojektering i projekt Västlänken, och att har fått förtroende från Trafikverket att samordna samtliga entreprenören i BIM processen för hela Västlänken.

Din kommande roll
Som BIM-samordnare är du en del av uppdragsstyrningen i järnvägsrelaterade projekt där du stödjer projektet i planerings och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Naturligt har du en aktiv roll i dialogen och kommunikationen inom projekt med projektörer, uppdragsstyrning och mot kund. Det dagliga arbetet består till stor del av aktiv kommunikation inom projekt, hantering av digitala modeller, kontinuerlig uppföljning av framdriften i projekteringen, planera och genomföra samordningsmöten för att leverera en högklassig produkt till kund. Hos Swecos järnvägskonsulter ingå du som en naturlig del av Staben i uppdraget

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har några års erfarenhet från BIM-samordning inom infrastrukturprojekt eller motsvarande roller. Du har en god förståelse för branschens CAD-verktyg, teknisk kompetens i samordningsverktyg och den digitala projekteringsmiljön i projekt. Erfarenheter inom järnväg och förståelse för de olika skedena man genomgår, exempelvis järnvägsplan, systemhandling, bygghandling, totalentreprenad, samt entreprenad är meriterande.

Dina egenskaper
Du besitter ett stort intresse för den digitala projekteringsmiljön. Du har förmåga att se helheten i ett projekt och tycker det är roligt och utmanande att arbeta i team. Du tar ett stort eget ansvar för ditt arbete, besitter god samarbetsförmåga samt ledaregenskaper som hjälper dig i ditt dagliga arbete både internt och i kontakter med kunder. Att vara en uppsökande person som aktivt söker kommunikation ser vi som en självklarhet. Nyfikenhet inom teknikområden som berör projekten och CAD-verktygen som teknikerna använder gör att du hela tiden utvecklas och skapar nya insikter för hur din och andras roller, samt organisationen kan utvecklas.

Sweco erbjuder
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till crossborder samarbete. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. På Sweco har Byggnadsinformationsmodellering inom järnväg prioriterats med en långsiktig satsning på utveckling av branschens vassaste projekteringsverktyg, arbetsmetodik och kompetens. Därför vågar vi idag påstå att du som Sweco-anställd kommer att delta i de absolut intressantaste BIM-projekten inom infrastruktur!

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Tecumseh Hollis
Gruppchef BIM/VDC och Datasamording
tel.072 206 9617
tecumseh.hollis@sweco.se

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.