Erfaren datasamordnare inom anläggning och infrastruktur

Erfaren datasamordnare inom anläggning och infrastruktur

Verksamhetsområde
Anläggning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 02 - 28

Swecos konsulter inom mark och anläggning arbetar med projektering och konstruktion i såväl stora som små infrastrukturprojekt. Hos oss finns samlad kompetens inom väg-, gatu- och markprojektering, anläggningskonstruktion, geoteknik, berg och mätningsteknik.

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av datasamordning och som nu vill ta det till nästa nivå. Är du som person noggrann och driven samt har lätt för att ta dig an nya utmaningar? Ta då chansen att bli Swecos nästa datasamordnare inom det nationella affärsområdet VDC där strateger, BIM-samordnare, expertutvecklare, projekteringsledare och produktionsplanerare ingår.

Din kommande roll

I rollen som datasamordnare erbjuds du möjlighet att vidareutveckla dina datasamordningskunskaper tillsammans med engagerade medarbetare som brinner för teknik och innovation. Du kommer vara experten internt som stöttar dina kollegor samt har spetskompetensen i hantering av information och informationsutbyte exempelvis med integrerad projektering kopplat till aktuellt dokumenthanteringssystem.

Som datasamordnare hos oss erhåller du en nyckelroll och ansvarar i uppdrag för utveckling och implementation avseende:

 • Ansvara för att dokumenthanteringssystem stödjer VDC-processen
 • Ansvara för informationsprocesser avseende integrerad projektering
 • Skapa förutsättningar för ordnade informationsleveranser till kalkyl, samordning etc.
 • Arbeta med samordning, kravhantering, utbildning samt coachning i aktuella dokumenthanteringssystem
 • Ansvara för upprättande av instruktioner avseende metodik/teknik
 • Leda och planera möten tillsammans med övriga processledare som teknikansvarig
 • Vara med och utveckla metoder och arbetssätt i branschen
 • Erhålla en nyckelroll som stöd till projektet att ta fram produktionsanpassade arbetshandlingar
 • Får möjlighet till att använda din kunskap kring informationsbehovet både i projekteringen och produktionen

Vi arbetar nationellt men finns Idag huvudsakligen i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Mora. Hos oss finns möjlighet att tillsammans med kompetenta kollegor utvecklas och arbeta i stora multidisciplinära projekt som nya tunnelbanan (linjen till Nacka, Södermalm och Söderort), Förbifart Stockholm, Slussen, Getingmidjan, Norra djurgårdsstaden, Västlänken och fler spännande projekt. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har bakgrund som datasamordnare och har jobbat i minst 10 år med hus eller anläggningsprojekt, men vill nu ta ett större ansvar som teknikansvarig i våra stora Projekt. Du bör ha mycket goda kunskaper inom Sharepoint, ProjectWise, eller andra motsvarande dokumenthanteringssystem.

Dina egenskaper

Som person är du engagerad, nyfiken och en van problemlösare. Du arbetar systematiskt och gillar ordning och reda. Du tar ansvar för dina uppgifter och trivs med att arbeta i en roll som kräver god social förmåga med externa och interna kontakter.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Sweco erbjuder

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

 

Kontaktinformation

Amanda Astin, amanda.astin@sweco.se, +46 (0) 72 216 02 90

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.