Erfaren Miljökonsult inom Avfall- och Resurshantering

Erfaren Miljökonsult inom Avfall- och Resurshantering

Verksamhetsområde
Vatten och miljö
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 09 - 15

Swecos experter inom vatten och miljö arbetar med att minska farliga utsläpp, återvinna avfall och säkerställa tillgång till rent vatten. Vi erbjuder även lösningar som minskar klimatpåverkan och som anpassar samhället till ett förändrat klimat.

Brinner du för avfalls- och resurshanteringsfrågor och vill bidra till en mer hållbar resurshushållning i framtiden? Är du driven, strukturerad och tycker om att arbeta tillsammans med andra? Då ska du söka till Swecos härliga gäng med miljö- och avfallskonsulter! Nu söker vi en erfaren miljökonsult inom avfall – och resurshantering till Sweco i syd.

På Sweco erbjuder vi tjänster inom deponiteknik, lakvattenhantering, deponigashantering, strategisk utredning, avfallsplanering, upphandling, återvinning/återbruk, cirkulär ekonomi, miljötillstånd och mycket mer. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från strategisk rådgivning och övergripande planering till praktiskt stöd i t ex projektledning, byggledning och kvalitetskontroll. Vi har uppdrag finns främst i södra Sverige men vi arbetar över hela landet och även internationellt. I projekten kombinerar vi olika kompetenser och erfarenhet för att hjälpa våra kunder på bästa sätt och vi behöver nu stärka upp gruppen med fler konsulter.

Din kommande roll

Som konsult på Sweco kommer du att arbeta som projektledare, byggledare, utredare eller handläggare beroende på erfarenhet och uppdragskomplexitet. Storleken på uppdragen varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera projekt pågående samtidigt. Vi arbetar för både offentliga och privata kunder samt myndigheter och branschorganisationer.

Dina erfarenheter

Vi söker nu en senior konsult med relevant utbildning från universitet eller högskola samt ett antal års erfarenhet av ett eller flera områden:

 • Projektering och upphandling:

Erfarenhet av projektering, projekteringsledning eller utformning av förfrågningsunderlag för nyanläggning eller sluttäckning av deponier, lakvattenanläggningar och/eller deponigassystem. Även erfarenhet av övrig markprojektering är meriterande.

 • Byggledning och -kontroll:

Erfarenhet av byggledning, Bas-P/Bas-U-rollen, byggkontroll, besiktningar framför allt av deponier och avfallsanläggningar, men även annan byggledning är meriterande.

 • Lakvattenbehandling och deponigashantering

Lakvattenutredningar, -hantering och -behandling liksom deponigasutredningar, projektering av aktiva och passiva deponigassystem och deponigasmätningar. Specialistkunskaper inom något av dessa områden är särskilt meriterande.

 • Kommunal avfallshantering eller producentansvar:

Erfarenhet av arbete på avfallsbolag, kommun eller myndighet omfattande avfallsplaner, taxor, drifts- och insamlingsfrågor, strategiskt arbete samt upphandling alternativt erfarenhet av arbete med insamlingsfrågor inom branschföretag.

 • Miljötillstånd och anläggning:

Erfarenhet av att söka tillstånd för avfallsanläggningar, arbeta på anläggning med rutiner och egenkontroll eller med tillsyn. Kan innefatta såväl deponi, ÅVC och masshantering som stora behandlingsanläggningar och sortering. Kunskap inom avfallsklassning, deponi gas, lakvatten och dagvatten på avfallsanläggningar är meriterande.

 • Stadsplanering och fastighetsägare:

Erfarenhet av val av insamlingssystem vid stadsplanering och bostadsbyggande. Du är van att göra utredningar om för- och nackdelar med olika insamlingssystem i detaljplaneskede samt hjälpa byggherrar och fastighetsägare med kalkyler, projekteringsförutsättningar samt dimensionera system. Även mjukare frågor kopplade till beteende och social hållbarhet.

 • Byggavfall och Resursminimering:

Erfarenhet av arbete med avfallsfrågor i byggbranschen eller resursminimering i bygg- och infrastrukturprojekt.

Dina egenskaper

Konsultrollen innebär mycket eget ansvar och engagemang, för att trivas som konsult hos oss är det viktigt att du har lätt att samarbeta med kollegor och kunder, har en bra förmåga att kommunicera och är lösningsorienterad. Det är viktigt att du är lyhörd och förstår våra kunders behov. Att kunna utrycka sig väl i skrift på svenska är en förutsättning.

Sweco erbjuder

På Sweco arbetar vi i team och samverkar över hela Sverige för att hitta bästa kompetens för varje uppdrag. Hos oss finns spetskompetens inom avfall, allt från utredning till projektering av anläggning. Du kommer att få ett brett nätverk av kollegor över hela landet och möjlighet att utvecklas både personligt och kompetensmässigt inom de områden du är intresserad av. På Sweco har du stora möjligheter att forma din roll. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner.

Sista ansökningsdag är 15 september men urval sker löpande.

 

Kontaktinformation

Åsa Kolmert Strickland, asa.strickland@sweco.se, 0722377087

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.