Erfaren miljökonsult inriktning kemikalier till Stockholm

Erfaren miljökonsult inriktning kemikalier till Stockholm

Verksamhetsområde
Vatten och miljö
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 05 - 02

Swecos experter inom vatten och miljö arbetar med att minska farliga utsläpp, återvinna avfall och säkerställa tillgång till rent vatten. Vi erbjuder även lösningar som minskar klimatpåverkan och som anpassar samhället till ett förändrat klimat.

Just nu söker vi en erfaren miljökonsult med kompetens inom kemikalieområdet till vårt kontor i Stockholm. Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar med miljörelaterade uppdrag åt framförallt industrier inom olika branscher, men även åt energibolag, fastighetsbolag, myndigheter, branschorganisationer och andra aktörer. Vi stöttar våra kunder i alla skeden, från utredningar och tillståndsärenden till byggskede, drift och utveckling av befintliga verksamheter.

Inom gruppen finns kompetens om miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsprocesser, miljö- och kemikalielagstiftning och hur den tillämpas, olika system för att bedöma, dokumentera och certifiera verksamheter, material och byggnader, utredningar av toxikologiska miljö- och hälsorisker med mera. Vi vill nu förstärka gruppen med ytterligare ett par personer inom kemikalieområdet.

Din kommande roll
Som konsult med inriktning på kemikalier kommer du att arbeta i olika uppdrag i roller som projektledare, uppdragledare, sakkunnig, expert eller utredare. Du kan bland annat komma att arbeta med miljö- och hälsoriskbedömningar av kemikalier och miljöföroreningar, att hjälpa företag med kemikaliehantering, substitution och rådgivning om kemikalielagstiftning, utredningar om exponering och effekter av farliga ämnen, bidra med kemikalieexpertis i samhällsbyggnadsprojekt, leda utbildningar och workshops. Du kommer även att ansvara för att utveckla kundrelationer och tillsammans med andra på gruppen genomföra vår marknadsplan inom kemikalieområdet. Även andra uppdrag inom gruppens kompetensområden kan bli aktuella, beroende på dina intressen och kundernas behov.

Som konsult på Sweco får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag både i Sverige och internationellt. Inom Sweco finns också stora möjligheter till kompetens- och karriärutveckling.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom t.ex. kemi, toxikologi, ekotoxikologi eller miljövetenskap. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet från t.ex. industri, myndighet eller konsultföretag. Vi ser gärna att du har god kunskap om kemikalielagstiftning som Reach, CLP, biocidlagstiftning och produktlagstiftningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda uppdrag eller projekt.

Om dig
Som person är du initiativrik, driven och van att arbeta självständigt. Du har förmåga att prioritera och tycker om att hantera flera uppdrag eller projekt parallellt. Vidare är du lyhörd och kommunikativ.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktperson: Frågor om tjänsten besvaras av gruppchef Elin Forsberg, tel. 0709-169716.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.