Exjobb inom systemutveckling, GIS & geodata eller BIM- & informationssamordning

Exjobb inom systemutveckling, GIS & geodata eller BIM- & informationssamordning

Verksamhetsområde
IT för samhällsutveckling
Region
Uppsala län
Ansökningstid
2019 - 12 - 31

I en tid med många utmaningar – såsom energiomställning, ett förändrat klimat och att allt fler människor söker sig till städerna behövs nya kreativa och kloka lösningar som säkerställer att vi optimerar städernas flöden och effektiviserar jordens resursanvändning.

Hos Sweco finns kompetensen att bygga smarta lösningar för samhällen och städer. Som konsult inom IT för samhällsutveckling kombinerar vi vår IT-kompetens med övriga Swecos kunskap om samhällsutveckling. I samarbetet skapar vi nya smarta framtida samhällen som fortfarande har medborgarens behov och välbefinnande i centrum.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är driftig och engagerad och vill vara med och påverka utformningen av våra framtida samhällen inom våra områden: systemutveckling, GIS & geodatamanagement eller BIM- & informationssamordning.

Som leverantörsoberende systemutvecklingskonsult arbetar vi med många olika tekniker, men i våra systemutvecklingsuppdrag ser vi helst att du kunskaper eller intresse i olika JavaScript-ramverk, Java eller .Net. Det är önskvärt att du erfarenhet eller intresse av relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer, ArcGIS och QGIS.

Vill du arbeta med GIS och geodatahantering och smarta städer ska du ha en god förmåga att ta egna initiativ och vilja vara med och skapa något nytt. Det är bra om du har erfarenhet eller intresse av olika programvaror som FME, ArcGIS eller QGIS.

I bygg- och infrastrukturprojekt samt åt fastighetsförvaltare arbetar vi med allt från att designa processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering. Inom detta område är det viktigt att vara strukturerad, driftig, gilla problemlösning och brinna för att planera, strukturera och effektivisera arbetet med hjälp av processer och IT-verktyg. Kunskap eller intresse inom CAD/BIM-verktyg samt allmänt hög IT-mognad är en förutsättning.

Exjobbet är lokaliserat i antingen Stockholm eller Uppsala beroende på var den sökande har sitt hem och vilket uppdrag det görs inom.

Se lista över aktuella exjobbsförslag, men du får även gärna komma med egna idéer.

Sweco erbjuder
För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och få veta mer om dina idéer och din kompetens. För dig är det en möjlighet att uppleva hur det är att arbeta på Sweco. Sweco är en decentraliserad arbetsplats med mycket eget ansvar och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för driftiga och engagerade människor inom IT för Samhällsutveckling. Vår ambition är att ett väl utfört examensarbete ska leda till anställning.

På Sweco får du jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa ett hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och våra värdeord är nyfikenhet, engagemang och ansvar.

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film https://www.youtube.com/watch?v=kz_Y4jXo544

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Christoph Kircher, Gruppchef Geodatamanagement, christoph.kircher@sweco.se
Maja Bakszt, Gruppchef BIM & Informationssamordning, maja.bakszt@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.