Gruppchef - Trafiksystem till Göteborg

Gruppchef - Trafiksystem till Göteborg

Verksamhetsområde
Samhällsanalys
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2019 - 10 - 09

Inom Sweco Society står människan i centrum när vi utvecklar morgondagens samhälle. Vi är rådgivare inom samhällsutveckling, från strategi, analys och planering till utformning. Våra fokusområden är välfärdsfrågor, demografi, stadsplanering, trafikutformning, regional utveckling och infrastrukturfrågor. Dessa områden påverkar människors vardag och utgör grunden till ett väl fungerande och inkluderande samhälle. Samhällsplaneringen står inför stora utmaningar, med en urbanisering som tilltar och städer som växer. Det innebär utmaningar för både städer och landsbygd. Vi hjälper våra kunder att planera för en hållbar framtid, tillsammans.

Sweco består av nyfikna personer som tar stort ansvar för sina uppdrag. Gemensamt är också att vi känner engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Vill du vara med i vårt team och bygga framtiden?

Just nu söker vi en gruppchef för Trafiksystem/ITS med förmåga att tillvarata de möjligheter som digitaliseringen skapar.

Din kommande roll

Du kommer att ansvara för gruppen Trafiksystem som består av ca 15 medarbetare, samtliga placerade i Göteborg. Totalt består region väst av ca 70 konsulter. Som gruppchef har du det fulla ansvaret för gruppens verksamhet och utveckling och du ingår i regionens ledningsgrupp samt rapporterar till regionchefen.

Gruppens huvudsakliga verksamhet består i att erbjuda kvalificerade konsulttjänster. Uppdragen utmynnar oftast i olika typer av underlag för våra kunder som våra kunder använder för att vidareutveckla sin verksamhet och sina system.

Gruppens uppdrag har en stor variation vad gäller omfattning och innehåll. Exempel på arbetsområden är kravställning och bygg- och uppdragsledning, arbetet innefattar även att validera kravställda funktioner i samarbete med beställare och leverantörer. Exempel på uppdrag är arbete med verksamhetsnära system och utrustning i vägsidesmiljön.

Dina erfarenheter

Vi ser att du är högskoleingenjör eller civilingenjör inom automation, elektroteknik, datateknik eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från kravställning av tekniska system, utrustningar och lösningar. Du har tidigare ledarerfarenhet, förstår värdet av att forma väl fungerande team och har vana att coacha medarbetare.

Det är meriterande om du har erfarenhet från konsultbranschen. Vi ser även positivt på om du befinner dig i framkant och förstår, kan och tar till dig, behärskar och tillämpar möjligheterna inom digitalisering.

Dina egenskaper

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Du bör vara en driven person med engagemang och ansvarskänsla, både i relation med kund och med kollegor i olika projektkonstellationer. Du har förmåga att bygga och underhålla kontaktnät och skapa goda kundrelationer. Som ledare är du affärsmässig, månar om både dina medarbetare och laget-helheten och inser att detta är en nyckel till framgång. Du är bra på att kommunicera och skapa förståelse för verksamhetens mål och utmaningar, är engagerande, coachande och ger dina medarbetare kontinuerlig feedback.

Sweco erbjuder

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att bidra till skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Vi brinner för att bidra till hållbarhet inom transportsektorn, och vill vara drivande inom den explosiva teknikutvecklingen kring digitalisering och energiomvandling som skapar helt nya möjligheter för vår verksamhet. Vi ser redan nu att nya alternativa datakällor som generar stora datamängder och metoder som AI och ML kommer att förändra våra kunders behov och kravbild framöver.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan! #LI-RT

Kontaktinformation

Ohlsson Maria, maria.ohlsson@sweco.se,

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.