Gruppchef - uppdragssamordning till Stockholm

Gruppchef - uppdragssamordning till Stockholm

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 08 - 19

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Har du kunskap och erfarenhet inom infrastruktur? Drivs du av att utveckla både personal och affärer och vill jobba som gruppchef? Nu söker vi en gruppchef till våra konsulter i gruppen uppdragssamordning inom teknikområde uppdragsstyrning.

Som gruppchef har du personal- och resultatansvar för gruppen, ansvar för medarbetare på kontoret i Stockholm och Uppsala samt på sikt även i Norrköping. Du ingår i enheten Stora projekts ledningsgrupp tillsammans med dina gruppchefskollegor och rapporterar till enhetschefen.

Hos oss kan du arbeta med de mest komplexa projekten och de kunnigaste medarbetarna i en utvecklingsorienterad organisation där ledarskapet har en fundamental roll. Dina blivande medarbetarna jobbar främst som uppdragsingenjörer och uppdragscontroller i stora, komplexa infrastrukturprojekt, därför är det viktigt för oss att du är intresserad av teknikområdet uppdragsstyrning.

Arbetsuppgifter

 • Skapa tillväxt genom att utveckla personalen, rekrytera nya medarbetare samt resurssätta projekt internt på Sweco
 • Motivera, inspirera och coacha dina medarbetare
 • Utveckla vår affär, verksamhet och kundrelationer
 • Arbeta i uppdrag som specialist eller i ledande roller
 • Marknadsföra och driva anbudsarbeten för stora infrastrukturprojekt

Formella krav

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot infrastruktur eller ekonomi
 • Erfarenhet och kompetens inom infrastruktur
 • Ett stort intresse för att utveckla personal, affärer och kundrelationer

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet som konsult med ett kontaktnät inom branschen
 • Erfarenhet av ledarskap, t.ex. som chef, projektledare eller uppdragsledare
 • Tidigare erfarenhet av uppdragscontrolling av stora projekt

Personliga egenskaper

I rollen som gruppchef söker vi dig som vill jobba i en bred roll där du får ha fokus på utveckling av personal, teknik och affärer. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande samt agerar utifrån Swecos värderingar. För att trivas i denna roll ser vi att du har en stark initiativförmåga och vilja att tillsammans med dina gruppchefskollegor driva ditt teams och enhetens arbete framåt mot uppsatta mål. Du är en affärsmässig, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder samtidigt som du har lätt för att samarbeta med dina kollegor.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig möjligheten att få arbeta i en modern organisation med ett decentraliserat och kundnära arbete där affärsmässighet och utveckling är viktiga ledord. Vi arbetar med många av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, såsom Sveriges första höghastighetsjärnväg, förnyelse av Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka Getingmidjan och utbyggnaden av Stockholms tunnelbana. Våra kunder är både offentliga beställare och privata aktörer, i och utanför Sverige.

Sweco arbetar aktivt med och investerar mycket i teknisk utveckling vilket görs integrerat med vår Teknik- och Utvecklingsorganisation för att utveckla våra arbetsmetoder och affärer. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och samarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Beroende på din bakgrund utformar vi tillsammans en personlig utvecklingsplan för att du på bästa sätt ska växa i rollen. Både för att kunna utveckla personalen och gruppens affärer samt din personliga utveckling.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer med kundfokus, effektivitet och de bästa medarbetarna, genom ett decentraliserat ansvar. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.
 
Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut. 

Välkommen med din ansökan! #LI-RT.

Kontaktinformation

Strömgren Kristina, kristina.stromgren@sweco.se, 010-4846321

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.