Gruppchef – Projektledningsverksamhet Bygg och Fastighet Göteborg

Gruppchef – Projektledningsverksamhet Bygg och Fastighet Göteborg

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2019 - 11 - 03

Kommunikation och ledarskap är centrala begrepp när det gäller att få komplicerade projekt att löpa smidigt från start till mål. Swecos projektledningsverksamhet erbjuder projektledningstjänster från tidiga skeden till förvaltning inom bygg och fastighet, infrastruktur samt industri och energi. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnadsprojekt.

Sporras du av att tanken kunna leverera förstklassiga projektledartjänster till fastighetsägare och beställarorganisationer i Göteborg? Det gör vi också. Har du erfarenhet av ledarskap, projektledning och trivs i en innovativ miljö så kan rollen som Gruppchef för en av grupperna inom marknadsområde Bygg och Fastighet vara ditt nästa jobb.

Som ledare inom Swecos Projektledningsverksamhet/Sweco Management erbjuds du en spännande utmaning inom ett av Sveriges största Projektledningsföretag med visionen att vara det mest respekterade projektledningsbolaget inom hållbar samhällsutveckling.


Om Oss

På det moderna kontoret i centrala Göteborg arbetar totalt 900 medarbetare inom Swecos olika tjänsteområden såsom bland annat arkitekter, installatörer, vatten- och miljökonsulter, anläggnings- och byggkonstruktörer och projektledare.

65 av dessa medarbetare arbetar på Sweco Management, varav 25 inom marknadsområdet Bygg och Fastighet. Vi söker nu en ny Gruppchef till gruppen Kontor och Industribyggnader som i dagsläget är 10 medarbetare. Vi erbjuder tjänster inom projektledning, projekteringsledning, byggledning och besiktning.

 

Din kommande roll
Ditt huvudsakliga uppdrag blir att leda gruppens konsulter samt att utveckla vår verksamhet och affär i Göteborgsregionen.

Vi vågar påstå att vi har en mycket stor samlad projekt- och byggledarkunskap både vad gäller kommersiella lokaler och bostäder vilket ger oss möjligheten att leda några av de mest komplexa och intressanta projekten i regionen. Detta innebär att vi kan påverka och utveckla marknaden som vi verkar i.

I rollen som Gruppchef blir ditt huvudsakliga ansvar:

 • Personalansvar för gruppens 10 konsulter
 • Budget och resultatansvar
 • Leda och coacha medarbetare i deras yrkesroll och i specifika projekt
 • Utveckla vår affär i Göteborgsregionen
 • Övergripande styrning av gruppens verksamhet utifrån affärsplan med mål och gruppens handlingsplan
 • Leda egna projekt

Du ingår i regionledningsgruppen, som under ledning av regionchefen Peter Magnusson, består av gruppchefer från Halmstad, Göteborg och Karlstad. På så sätt samarbetar du med övriga chefer och bidrar du till hela regionens och Sweco Managements utveckling.


Som Gruppchef får du också möjlighet att utveckla gruppens tjänsteutbud utifrån marknadens behov. Din förmåga att skapa engagemang och samverkan med andra grupper blir avgörande. Din placering är på Swecos kontor i Göteborg.

 

 

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande roll inom bygg och fastighet som exempelvis projektledare eller som chef med personalansvar. Du ska ha erfarenhet från konsultbranschen, beställarsidan eller entreprenadsidan.  Vi tror att du åtminstone har uppemot 10 års total arbetslivserfarenhet.

Ett etablerat nätverk inom regionen och högskoleutbildning är särskilt meriterande.

 

Du passar i ledarrollen på Sweco om du är:

 • en lagbyggare med ett prestigelöst förhållningssätt, som har ett genuint intresse för att se andra människor utvecklas.
 • kommunikativ, har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad.
 • nyfiken, engagerad och ansvarstagande

 

Låter det som en intressant utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan. Tveka inte att skicka in din ansökan direkt då vi utvärderar och intervjuar löpande.

#LI-RT

Kontaktpersoner
Vid frågor och funderingar vänligen kontakta Regionchef Peter Magnusson på 0734-122 615 eller Linda Hoem på Swecos HR avdelning på 072-534 35 73 .

 

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm

 

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.