Gruppchef Drift och underhåll till södra Sverige

Gruppchef Drift och underhåll till södra Sverige

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 02 - 08

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Har du kunskap och erfarenhet inom infrastruktur? Drivs du av att utveckla både medarbetare och affärer och vill jobba som gruppchef? Swecos järnvägskonsulter söker en affärsmässig gruppchef till våra specialister inom teknikområdet Drift och underhåll för spårburen trafik.

Sweco ligger i framkant när det gäller utvecklingen av digitalt underhåll och är marknadsledande inom drift och underhåll i Sverige. För att kunna erbjuda ett starkt nationellt kunderbjudande har vi nationella nätverk inom drift och underhåll.

Våra konsulter har unik kompetens om de olika faktorer som påverkar infrastrukturens stabilitet och underhållsbehov. Dessa kunskaper bidrar till en säker, tillgänglig och driftsäker järnvägsanläggning under hela livscykeln och hjälper våra kunder att driva verksamheten säkert och kostnadseffektivt.

I södra Sverige är vi i dagsläget totalt cirka 120 järnvägskonsulter med kontor i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Växjö och Nässjö.

Arbetsuppgifter

Som konsult och gruppchef har du personal- och resultatansvar för gruppen och ansvarar för att:

 • utveckla vår affär, verksamhet och våra kundrelationer
 • tillsammans med kunder och medarbetarna utveckla nya tjänster
 • skapa tillväxt genom att utveckla medarbetarna och rekrytera nya medarbetare
 • motivera, inspirera och coacha dina medarbetare
 • driva och bidra operativt i våra uppdrag och därigenom vara belagd till ca 40%

Du ingår i ledningsgruppen för Sweco Rail-bolaget i region Syd tillsammans med tio gruppchefskollegor och rapporterar till regionchefen. Du kommer som gruppchef ansvara för dina idag fyra medarbetare. Du kommer ingå i vårt nationella nätverk inom D&U som har uppgift att tillsammans lösa marknadens utmaningar.

Vi ser en stor marknadspotential inom gruppens verksamhetsområde så fokus framåt är tjänsteutveckling och tillväxt!

Formella krav

Den vi söker har

 • Erfarenhet inom drift och underhåll
 • Erfarenhet av ledarskap, t.ex. som chef, projektledare eller uppdragsledare
 • Relevant högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande

Personliga egenskaper

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål framåt. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande. Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, men är även en person som andra har lätt att få gehör av och som kan inspirera sina kollegor.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Sweco är etablerat i en rad europeiska länder vilka vi samarbetar med. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.
 
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

#LI-RT

Kontaktinformation

Ouvin Pavel, pavel.ouvin@sweco.se, 070-348 91 95

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.