Gruppchef Bygg och Fastighet Stockholm

Gruppchef Bygg och Fastighet Stockholm

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 10 - 04

Swecos projektledare erbjuder kvalificerade management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån stora komplexa nybyggnationer till mindre ombyggnadsprojekt.

Inom region Bygg och Fastighet arbetar vi ofta på fastighetsägarsidan med Processledning, Projektledning, Projekteringsledning eller Byggledning. Uppdragen innefattar bland annat ledning, styrning, planering, projektering, upphandling av entreprenader, byggherrekalkyler, prognosarbete, investeringsbedömningar, riskhantering, tidsplanering samt mycket samordning och kundkontakt.

Vår projektledningsverksamhet inom Bygg och Fastighet är i stark tillväxt och vi söker nu en ny gruppchef som vill vara med och bidra till vår fortsätta positiva utveckling!

Om oss

Vi är med i några av de stora byggprojekten inom bl.a. vård, datahallar och industri som pågår i Stockholmsregionen. Vi är rådgivare och processledare genom hela byggprocessen från tidig utredning till genomförande och förvaltning. Arbetet sker ofta i nära samarbete med våra kollegor som är arkitekter, konstruktörer, miljöexperter osv. Våra kunder är fastighetsbolag, regioner och kommunala bolag.

Din kommande roll

Som gruppchef på Sweco coachar du medarbetare i uppdrag och möjliggör att gruppens medlemmar ständigt utvecklas i sin yrkesroll och expertis. I rollen ingår det fulla personalansvaret med fokus på rekrytering av nya medarbetare, att vidareutveckla arbetsklimatet och att dela med dig av din expertis till omgivningen. Du har resultatansvar och kommer att ansvara för att utveckla kundrelationer och ha omvärldsbevakning. Du kommer att ingå i regionledningsgruppen för Bygg och Fastighet i Stockholm.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsutbildning i grunden. Du har därutöver 5 års arbetslivserfarenhet varav 2 år som projektledare. Vi ser också gärna att du har ett omfattande kontaktnät inom branschen. Det är meriterande om du har erfarenhet som konsult och även kunskap om byggrelaterade frågor inom vård-, industri- och energisektorn. Andra meriterande delar är Certifiering enligt PMI eller IPMA, kunskap inom entreprenadjuridik och ABK09 samt att du är kunnig inom kontraktsförhandlingar och avtal. Har du erfarenhet av att leda personal är detta ett plus.

För att trivas i rollen som Gruppchef behöver du vara trygg och redo att anta utmaningen att driva gruppen framåt. Du är en naturlig ledare som motiveras av att coacha och inspirera andra samt har förmågan att kommunicera med olika typer av människor. Vi tror att du har förmåga att sprida positiv energi med en lösningsfokuserad attityd som skapar ett härligt arbetsklimat. Du är analytisk och förstår vad som driver våra affärer och vill vara med och utveckla såväl din egen som dina kunders verksamhet.

Varför Sweco?

På Sweco står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum. Vi är en affärsdriven verksamhet som bygger på att vi lyckas rekrytera och behålla de bästa experterna. Därför finns det också goda möjligheter att utvecklas i ledarrollen hos oss. Vår kultur präglas av att vi värdesätter varandras kompetens och prioriterar erfarenhetsutbyte som ett sätt för alla att växa.

Hos oss är sammanhållningen viktig och vi engagerar oss i gemensamma aktiviteter och utbildningar. Utöver det finns det ett flertal olika nätverk och sociala tillställningar där det ges möjlighet till att lära känna medarbetare från alla Swecos verksamhetsområden. Vi sitter på plan 12 i Sweco-huset på Kungsholmen med fantastisk utsikt över centrala Stockholm.

Ansökan
Är du redo för nästa utmaning och vill utvecklas med oss på Sweco? Då är du välkommen med din ansökan senast 4 oktober men sök gärna omgående då intervjuer och urval sker löpande.

Kontaktpersoner

Lena Winberg lena.winberg@sweco.se 0707 16 86 13
Regionchef Region Bygg och fastighet, Stockholm

Melissa Jamali melissa.jamali@sweco.se 0725 61 75 18
Gruppchef Vård- och Industribyggnader

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.