Gruppchef Infrastruktur Stora Projekt

Gruppchef Infrastruktur Stora Projekt

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 10 - 30

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Vill du vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur? Vill du ha ett jobb som gör skillnad?

Swecos järnvägskonsulter i södra Sverige söker en affärsmässig och uppdragsfokuserad gruppchef till en av våra två grupper inom enheten Stora projekt. Vi arbetar med många spännande järnvägsprojekt, bland annat har vi fått ansvar för; planering av nytt dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg, planering av fyrspårsutbyggnad mellan Flackarp och Lund, projektering för hastighetshöjning av Jönköpingsbanan mellan Sandhem – Nässjö och arbetar med ett antal uppdrag som planerar för införandet av den nya generationens signalsystem, ERTMS.

Vi är speciellt stolta över att vi anlitas av entreprenörer i totalentreprenadform för att utveckla och bygga om Söderåsbanan, Lommabanan, Österlenbanan och Ystad bangård. Vi ansvarar för all projektering och samtliga konsulttjänster, vilket innebär att vi tar fram alla underlag som krävs för byggnation och ibruktagning av järnvägsanläggningarna.

Sweco planerar även några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige – vi förnyar Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka – Getingmidjan, arbetar med Stockholm Centralstation och utbyggnaden av ny tunnelbana i Stockholm samt inte minst planerar för Sveriges första höghastighetsjärnväg, delsträckorna Ostlänken och i väst Mölnlycke – Bollebygd.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef i Stora projekt för region syd kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att agera uppdragsägare och aktivt ombud för regionens större komplexa infrastrukturprojekt samtidigt som du har resultatansvar för din uppdragsportfölj och personalansvar för gruppens medarbetare. Gruppen består idag av 6 uppdragsledare med förväntan att öka personalstyrkan ytterligare. Förutom uppdragsuppföljning och att stödja och utveckla dina medarbetare innebär rollen även proaktiv kundbearbetning, ansvar för anbudsarbeten, affärsutveckling samt att medverka till att vi når enhetens vision att bli de mest respekterade ledarna av stora komplexa infrastrukturprojekt. Du ingår i ledningsgruppen för enheten Stora Projekt Syd tillsammans med två gruppchefskollegor och rapporterar till enhetschefen. Du kommer främst att arbeta i södra Sverige, med placeringsort Malmö.

Den vi söker har

 • En relevant högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande.
 • Gedigen erfarenhet och kompetens, som konsult eller entreprenör, av att leda komplexa projekt och har ett helhetsperspektiv som ledare.
 • Erfarenheter från förhandlingssituationer
 • Ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer, våra uppdrag och medarbetarna
 • Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är starkt meriterande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du kommer få användning för din ödmjukhet, ditt intresse för affärer och din förståelse för komplexiteten att driva projekt med många involverade. Du är strategisk och ser till bolagets bästa samtidigt som du har en förmåga att se möjligheter och skapa långsiktiga lösningar för våra kunders behov. Du är trygg i ditt eget ledarskap och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt och andras ledarskap. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd, coachande, och har förmågan att effektivt delegera ansvar.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål framåt. Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, men är även en person som andra har lätt att få gehör av och som kan inspirera sina kollegor.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till cross border samarbete. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och gör verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

#LI-RT

Kontaktinformation

Lizette Brandberg, lizette.brandberg@sweco.se, 0702-64 91 31

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.