Gruppchef Stora projekt järnväg till Stockholm

Gruppchef Stora projekt järnväg till Stockholm

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 03 - 01

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Till Swecos järnvägsdivision söker vi nu dig som vill ta dig an rollen som gruppchef inom enheten stora projekt i Stockholm/Mälardalen. Inom enheten ansvarar vi just nu för några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna så som exempelvis Ostlänken, Getingmidjan och Stockholms stationsåtgärder.

Arbetsuppgifter 
Som gruppchef för stora projekt kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att agera uppdragsägare och aktivt ombud för några av regionens större komplexa infrastrukturprojekt samtidigt som du har resultatansvar för din uppdragsportfölj och personalansvar för gruppens medarbetare.

Gruppen består idag av ca 5 st uppdragsledare med förväntan att öka personalstyrkan ytterligare. Förutom uppdragsuppföljning och att stödja och utveckla dina medarbetare innebär rollen även proaktiv kundbearbetning, ansvar för anbudsarbeten, affärsutveckling samt att medverka till att vi når enhetens vision att bli de mest respekterade ledarna av stora komplexa infrastrukturprojekt.

Tillsammans med fem stycken gruppchefskollegor ingår du i enhetens ledningsgrupp  och rapporterar till enhetschefen. Du ingår även i regionens utökade ledningsgrupp tillsammans med gruppchefer från ytterligare tre enheter. Enheterna rapporterar till regionchefen. Därtill samarbetar du med gruppchefskollegor på andra Swecobolag.

Du tillhör region öst och är placerad i Stockholm alternativt på något av våra lokalkontor i Norrköping, Uppsala eller Västerås.

Formella krav
Den vi söker har:

 • En relevant högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande
 • Gedigen erfarenhet och kompetens, som konsult eller entreprenör, av att leda komplexa infrastrukturprojekt och har ett helhetsperspektiv som ledare
 • Erfarenheter från förhandlingssituationer
 • Ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer, våra uppdrag och medarbetare
 • Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är starkt meriterande

Dina erfarenheter
Meriterande:

 • Jobbat med anbud av stora infrastrukturprojekt
 • Tidigare linjeansvar
 • Kundnätverk i branschen
 • Ledarskapsutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du kommer få användning för din ödmjukhet, ditt intresse för affärer och din förståelse för komplexiteten att driva projekt med många involverade. Du är strategisk och ser till bolagets bästa samtidigt som du har en förmåga att se möjligheter och skapa långsiktiga lösningar för våra kunders behov.

Du är trygg i ditt eget ledarskap och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt och andras ledarskap. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd, coachande, och har förmågan att effektivt delegera ansvar.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete framåt mot uppsatta mål. Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, men är även en person som andra har lätt att få gehör av och som kan inspirera sina kollegor.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds det möjligheter till cross border samarbete. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker, specialister och ledare där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Vi ser fram emot Din ansökan!

Kontaktperson
Gruppchef Kristina Strömgren
+46 (0) 70 226 81 78

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.