Gruppchef Trafikstyrning till Sweco i Väst

Gruppchef Trafikstyrning till Sweco i Väst

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2019 - 05 - 31

Vill du vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – Sveriges nya järnvägsnät – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Vi arbetar med många spännande järnvägsprojekt, bland annat ansvarar vi för Västlänkens hela järnvägsprojektering inklusive ibruktagandet av signalanläggningen. Vi skriver just nu kontrakt för våra nya projekt Borås-Varberg där vi ska projektera spår och kontaktledningsbyte på 82 km samt Herrljunga-Borås där vi bland annat ska projektera ett förfrågningsunderlag för en utförandeentreprenad.

Vi på Sweco i Göteborg söker en gruppchef till konsulter inom teknikområde trafikstyrning (signalprojektering).

Din kommande roll

Som gruppchef har du personal- och resultatansvar för en grupp konsulter. Du kommer att ansvara för medarbetare på kontoret i Göteborg, Vänersborg, Karlstad och Varberg. Du ingår också i regionens ledningsgrupp tillsammans med 10 andra gruppchefer och rapporterar direkt till regionchefen.

Som gruppchef kommer du få i uppdrag att vidareutveckla trafikstyrning på Sweco Rail mot de nya möjligheter och utmaningar som öppnar sig i med Swecos närvaro i stora delar av Europa. Swecos signalgäng ligger idag i topp gällande både kompetens och bredd i Sverige och vi har avsikten att behålla försprånget även i framtiden.

Vid sidan om ditt uppdrag som gruppchef finns alla möjligheter att medveka i uppdrag som signalspecialist, teknikansvarig, signalsäkerhetsgranskare, besiktningsman, uppdragsledare med mera.


Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning gärna med inriktning mot infrastruktur, produktion eller någon typ av ingenjörsutbildning. Du får gärna ha tidigare erfarenhet som konsult med ett kontaktnät inom branschen. Meriterande är även erfarenhet av ledarskap, samt erfarenhet av signalprojektering.

Dina egenskaper

Du kommer att få en bred roll där fokus ligger på teknik, affärer och på utveckling av personal. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande, har en stark initiativförmåga och vilja att tillsammans med dina gruppchefskollegor driva din grupps och regionens arbete mot uppsatta mål. Som person tycker du om att hjälpa dina kunder med bra stöd och lösningar. Du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete, har hög kommunikationsförmåga, tycker om att samarbeta och är van vid att etablera kontakter.

Sweco erbjuder

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot Din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande

Kontaktperson

Liv Bryngelsson, Regionchef, tel 070 270 06 91

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.