Innovationsledare till Swecos anläggningskonsulter

Innovationsledare till Swecos anläggningskonsulter

Verksamhetsområde
Anläggning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 01 - 14

Nu finns det en unik möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en ny kreativ verksamhet – välkommen att söka om tjänsten som innovationsledare på Sweco Civil!

I rollen som innovationsledare är du med och bygger upp den nya innovationsgruppen på Sweco Civil. Du får en nyckelroll i att planera, organisera och driva innovationsprojekt inom områden som t.ex. Hållbarhet, Digitalisering, Automatisering, Smarta Städer, IoT, Processutveckling, Affärsmodeller. Du får arbeta med att utveckla nya, innovativa och klimatsmarta lösningar för våra kunder i våra bygg- och anläggningsprojekt, utveckla våra framtida affärer samt driva utvecklingen i branschen.

Din kommande roll
Som innovationsledare identifierar du behov, utvecklingsområden och nya affärsmöjligheter. Din roll är att knyta ihop innovationsidéer med rätt kompetens för genomförande. Du har en viktig roll i att samordna innovation tillsammans med kunder, branschen och Sweco bolag nationellt och internationellt.

Du kommer att tillhöra vår innovationsgrupp på Affärsområde VDC (Virtual Design and Construction). Som en del av innovationsgruppen arbetar du med att möjliggöra för innovation inom Sweco Civil (t.ex. anläggningskonstruktion, geoteknik, uppdragsledning), systerbolag inom Sweco, våra kunder och partners i branschen. Du kommer att sitta på huvudkontoret i Stockholm. 

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har: 

 • En akademisk utbildning på master-nivå motsvarande t.ex. civilingenjörsexamen.
 • Besitter en god kunskap om bygg- och anläggningsbranschen (minst 3 års erfarenhet).
 • Erfarenhet av utveckling inom t.ex. hållbarhet, digitalisering, smarta städer (exempelvis som strateg, verksamhetsutvecklare, koordinator etc)
 • Erfarenhet av att bedriva/medverka i innovationsprojekt (t.ex. Vinnova, SBUF projekt, FOI) inkl. hantera ansökningar och finansiering.

Om dig
Utmärkande egenskaper hos dig är att du har ett stort socialt kapital och en förmåga att självständigt skapa kontaktytor inom bolaget och branschen i stort för att identifiera innovationsidéer. Utöver detta är du handlingskraftig, initiativtagande och metodisk i ditt sätt att arbete. Du är även trygg i att utmana kulturer, regelverk och normer.

Vi erbjuder
Du kommer till en stimulerande miljö med stora utvecklingsmöjligheter och ett stort inflytande över verksamheten. Vi är i dagsläget två kollegor som arbetar på den nya innovationsgruppen med bred bakgrund inom forskning och innovation, stadsutveckling, LCC, BIM, IT, standardisering och processutveckling. Gruppen präglas av nytänkande, kreativitet och stor frihet. Vi tillhör affärsområde VDC men arbetar brett inom såväl digitalisering som hållbarhet och smarta städer.

För att lyckas i rollen som innovationsledare erbjuds du också att medverka i våra stora multidisciplinära bygg och anläggningsprojekt på affärsområdet där du får möjlighet att arbeta med t.ex. BIM/VDC styrning, projekteringsledning, produktionsplanering, kalkyl, och uppdragsledning.

Vill du vara med och stärka upp Sweco Civils innovationsförmåga?

Då ser vi fram emot Din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Placering: Stockholm

Kontaktperson: Susanna Vass 072-4548276

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.