Kommunikations- och marknadsstrateg till Sweco i Stockholm

Kommunikations- och marknadsstrateg till Sweco i Stockholm

Verksamhetsområde
Affärsstöd
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2020 - 02 - 29

Är du bra på att ta stort ansvar för kommunikation som driver utveckling och skapar attraktivitet bland kunder och medarbetare? Är du en marknadsorienterad generalist med bred erfarenhet av olika typer av kommunikationsfrågor och van att rådge och coacha? Då kanske du är rätt för denna roll! Sweco söker nu en senior kommunikations- och marknadsstrateg med ansvar för intern- och externkommunikation för två av verksamhetsområdena i Sverige.

Varför jobba hos oss ?
 
Som kommunikationsansvarig i våra bolag har du en rolig, bred och ansvarsfull roll som spänner över kommunikations- och marknadsområdets alla delar. Du levererar strategiskt och operativt stöd till bolagen och stöttar företagsledningen i alla olika typer av kommunikationsfrågor. Det övergripande syftet är att skapa ett gott förtroende och god kommunikation med medarbetare, kunder och andra intressenter och därmed bidra till affären. Du tillhör kommunikationsenheten och rapporterar till Head of Communication Business Partners men har ett mycket nära samarbete med respektive vd för de aktuella verksamhetsområdena. Till din hjälp har du närmare 20 härliga kollegor på kommunikationsavdelningen, många med olika specialistkompetenser.

Din framtida roll 

Uppdraget som är både strategiskt och operativt innebär att du ansvarar för att:

 • Formulera och implementera kommunikationsmål och kommunikationsstrategier utifrån bolagets affärsplan.
 • Föreslå och budgetera lämpliga kommunikationsaktiviteter.
 • Ansvara för budskapsformulering och målgruppsanalyser samt besluta om lämpligt kanalval.
 • Planera, styra, genomföra och följa upp beslutade kommunikationsaktiviteter utifrån tidsplan och budget.
 • I rollen ingår att producera material som artiklar för intranät och webb, talmanus, nyhetsunderlag, filmer etc. för bolagets räkning.

Ansvaret omfattar såväl intern som extern kommunikation relaterat till ledningskommunikation, varumärkesbyggande, säljstödjande marknadskommunikation, press- och mediafrågor samt förändrings- och kriskommunikation.  

Ledarskapet

Citat Vibeke Weiner, ansvarig chef: ”Jag har en stark tro på varje medarbetares förmåga, vilja och potential. Jag är tillgänglig och försöker finnas nära för att coacha och stötta vid behov, men har stor tillit till mina medarbetares kompetens. Jag tror på ett öppet och tillåtande klimat där man gärna får utmana och ifrågasätta det invanda. För mig är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att skapa en kultur där vi utvecklar varandra och verksamheten tillsammans. Jag inspireras av duktiga människor och drivs av att skapa värde för verksamheten.”

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikationsvetenskap/marknadsekonomi/beteendevetenskap eller likvärdigt.
 • Har tidigare erfarenhet som kommunikationschef eller som senior marknadsstrateg/seniorkonsult i en större organisation alternativt på kommunikationsbyrå.
 • Rör dig obehindrat mellan strategisk planering och operativ action.
 • Är van att snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar och duktig på att proaktivt driva effektiv kommunikation.
 • Har god affärsförståelse, där erfarenhet av ledningsgruppsarbete är meriterande liksom erfarenhet av kriskommunikation.

Vem är du?

Vi tänker oss att du är affärsmässig, ansvarstagande och självgående. Du är en duktig skribent som är van att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte och målgrupp. Du arbetar obehindrat med såväl traditionella som sociala medier och är bra på att producera professionella presentationer i power point.

Som person är du engagerad, lyhörd, driven och strukturerad. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är trygg i din kompetens, vågar vara tydlig och ta plats samtidigt som du har ett ödmjukt förhållningssätt. Eftersom det är en bred roll med många kontaktytor är det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

Tjänsten är placerad på Kungsholmen i Stockholm där vi sitter i fina lokaler med bl.a. tillgång till gym på kontoret. Resor ingår i rollen.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 29 februari. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten eller vill du höra mer om hur vi jobbar? Välkommen att kontakta Rekryterare Anna Klamfelt anna.klamfelt@sweco.se.

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 20.6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar. Observera att vi tar ej emot CVn via mejl. 

 • Vi är måna om att vår rekryteringsprocess ska vara en positiv upplevelse för dig som kandidat. Rekryteringsprocessen består av olika delar, där du som kandidat ständigt står i centrum. Vi berättar lite kortfattat om varje del nedan.

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Hur hanterar vi ansökningar i linje med GDPR?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?
 • Kan jag ändra i min ansökan?