Konsult för planläggning av infrastruktur

Konsult för planläggning av infrastruktur

Verksamhetsområde
Samhällsanalys
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 03 - 09

Inom Sweco Society står människan i centrum när vi utvecklar morgondagens samhälle. Vi är rådgivare inom samhällsutveckling, från strategi, analys och planering till utformning. Våra fokusområden är välfärdsfrågor, demografi, stadsplanering, trafikutformning, regional utveckling och infrastrukturfrågor. Dessa områden påverkar människors vardag och utgör grunden till ett väl fungerande och inkluderande samhälle. Samhällsplaneringen står inför stora utmaningar, med en urbanisering som tilltar och städer som växer. Det innebär utmaningar för både städer och landsbygd. Vi hjälper våra kunder att planera för en hållbar framtid, tillsammans.

Vi söker dig som kan och vill jobba med planläggning av infrastruktur så som cykelbanor, vägar, järnvägar, spårvägar och tunnelbana. Sweco arbetar i många spännande uppdrag om utbyggnad av vår framtida infrastruktur. Våra kunder är både offentliga och privata och uppdragen består av strategier, utredningar och planering. Bland projekt vi arbetar med kan nämnas Ostlänken, Tunnelbanan i Stockholm, stråket Stockholm-Oslo osv.

Sweco består av nyfikna personer som tar stort ansvar för sina uppdrag och för sin egen och sina kollegors utveckling. Vi tror på att förhållningssätt där vi stödjer och utvecklar varandra. Din framtida arbetsgrupp består av kollegor som besitter specialistkunskap avseende den fysiska planeringsprocessen för infrastruktur samt är vana uppdragsledare i dessa skeden.

Din kommande roll
Vi ser att marknaden fortsatt kommer att vara god för oss som vill vara med att utveckla Sveriges infrastruktur. Vi behöver därför fler kollegor som är eller vill utvecklas till utredare, strateger, planerare, expert, samordnare, processledare och/eller uppdragsledare i våra uppdrag. Vi söker dig som vill vara med i vårt team och bygga framtiden!

Arbetet består av att leda, samordna eller handlägga hela eller delar av systemstudier, åtgärdsvalsstudier, lokaliseringsutredningar och/eller väg- eller järnvägsplaner. En stor del av arbetet består av att ta fram beslutsunderlag för strategier och åtgärder för utveckling av transportsystemet. Att skriva rapporter och ta fram kartmaterial är en viktig del av arbetet, dessa ska kunna presenteras på ett pedagogiskt sätt för allmänhet och beslutsfattare. Rollen är mycket utvecklande, omväxlande och innebär mycket kommunikation med kunder, allmänhet, näringsliv, myndigheter och inte minst dina kollegor på Sweco. 

Vi sätter stort värde på dig som är van att leda uppdrag och har en stor förståelse för de utmaningar våra kunder står inför. Du deltar även i anbudsarbete och försäljning.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har minst 4 års erfarenhet av utredning och planering av infrastruktur. Ett etablerat kontaktnät inom branschen är meriterande. Vi tror att du är utbildad civilingenjör inom samhällsbyggnad, lantmätare, samhällsplanerare, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller motsvarande.

Dina egenskaper
Vi söker dig som i ditt ledarskap arbetar strukturerat och målinriktat. Du är kommunikativ, tydlig och är en lagspelare.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!  

Kontaktinformation

Anders Berner, anders.berner@sweco.se, 010-484 5296

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.