Konsult kanalisation / mark inom järnväg

Konsult kanalisation / mark inom järnväg

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 10 - 01

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

I regionen arbetar vi med många spännande projekt, bland annat utreder vi placering av höghastighetsjärnväg i Skåne, planerar nytt dubbelspår mellan Ängelholm-Helsingborg, arbetar med Lommabanan och Ystadbanan, projekterar för hastighetshöjning av Jönköpingsbanan mellan Sandhem – Nässjö och arbetar med ett antal uppdrag gällande den nya generationens signalsystem, ERTMS.

Din kommande roll
Som konsult inom kanalisation/mark utformar du den stabila grunden som järnvägsanläggningen ska vila på och servar järnvägens alla olika styr- och reglersystem med kabelvägar.

Rollen omfattar arbete med projektering och granskning av kanalisation/mark samt ansvar för samordningen med berörda teknikdiscipliner.

Du kommer få jobba med 3D CAD/BIM. Rollen innebär att arbeta i egna uppdrag eller ingå i uppdragsgrupper, vilket ställer stora krav på nära samarbete och kommunikation med såväl kollegor som våra kunder. Projekteringsarbetet omfattar i huvudsak framtagning av system-, bygg- och förvaltningshandlingar samt förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden. Placeringsort är primärt något av våra kontor i Syd; Malmö, Hässleholm, Helsingborg eller Växjö.

Dina egenskaper och erfarenheter
Du bör ha en teknisk utbildning på eftergymnasial nivå och ett intresse av att arbeta i stora och komplexa projekt.

Erfarenhet av projektering i CAD-miljö och hög datorvana är meriterande, samt allmän kännedom om övrigt förekommande tekniker inom järnvägen (kontaktledning, elkraft, tele, signal, spår). Vi värdesätter kunskap om och erfarenhet av arbete med tekniska beskrivningar och mängdförteckningar enligt AMA-systemet.

Du har intresse av att utveckla den egna kompetensen och av att bidra till kompetensutveckling hos andra samt att arbeta i uppdragsnätverk. Du har lätt för att samarbeta, men också förmåga att arbeta självständigt. Att arbeta hos oss innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person.

Vad erbjuder vi?
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi erbjuder dig en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Vi har ett stort nätverk med kollegor inom samma område vilket leder till ett stort kompetensutbyte och samarbete mellan kollegor och kontor över hela Norden är en naturlig del. Arbetet kräver goda kunskaper att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Visst arbete kan också komma att utföras på engelska.

Ansökan
Vi intervjuar intressanta kandidater löpande så välkommen att skicka in din ansökan så fort som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktpersoner
Johanna Appelberg, gruppchef mark/kanalisation/spår
Tfn: 072-222-80 54, johanna.appelberg@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.