Konsulter inom järnväg till Sweco i Väst

Konsulter inom järnväg till Sweco i Väst

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Hallands län
Ansökningstid
2019 - 05 - 05

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana.

Vill du vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco!
Vi söker flera konsulter till vårt vinnande järnvägsteam i Västra Sverige.

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss, varje dag är vi med och bidrar till samhällsutvecklingen. Tillsammans har vi på Sweco Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik. Resultatet av vårt jobb är framtidens infrastrukturlösningar.

Om Regionen

Vi arbetar med många spännande järnvägsprojekt, bland annat ansvarar vi för Västlänkens hela järnvägsprojektering inklusive ibruktagandet av signalanläggningen. Vi skriver just nu kontrakt för våra nya projekt Borås-Varberg där vi ska projektera spår och kontaktledningsbyte på 82 km samt Herrljunga-Borås där vi bland annat ska projektera ett förfrågningsunderlag för en Utförandeentreprenad. 

Utöver de stora och komplexa uppdragen har vi även en lång rad andra specialist- och projekteringsuppdrag från planskede till överlämnande.

I dagsläget är vi i västra Sverige cirka 70 järnvägskonsulter organiserade i ett antal teknikgrupper. Större komplexa infrastrukturuppdrag leds av våra Stora projekt-grupper, vilket är unikt i branschen. Vi har trivsamma kontor i Göteborg, Karlstad, Vänersborg och Varberg.
Vi har många spännande pågående uppdrag och ser en växande marknad inom spårbunden infrastruktur.
 
VÄX MED OSS!
Vi expanderar och ser gärna dig som sökande. Är du vår nya kollega?

Om egenskaper och krav

Vi söker dig med minst några års erfarenhet inom ett eller flera av nedan specialistområden för järnväg:

 • Uppdragsledare/Projektledare/Projekteringsledare
 • Spår/Banunderbyggnad/Mark
 • El lågspänning/El kontaktledning
 • Signalteknik
 • Kanalisation
 • Telekommunikation
 • BIM/VDC och Information management
 • Datasamordning
 • Risk och säkerhet (teknisk säkerhetsstyrning signal och banöverbyggnad, Transportstyrelsens godkännandeprocess, RAMS, CSM och riskanalyser samt oberoende granskare i form av anläggnings- och systemassessor)
 • Drift & Underhåll

Vi ser positivt på en spridning av sökande med olika bakgrund och erfarenhet från järnvägsbranschen där du kanske varit beställare, konsult eller entreprenör. Vi söker både ingenjörer och specialister för arbetsuppgifter inom projektering, granskning, teknikansvar, byggplatsuppföljning, besiktning, teknisk utredning men också dig med ledarerfarenhet i rollen som projekteringsledare, projekt- och uppdragsledare.

Du tycker om att arbeta i projektform i en affärsdriven och målstyrd verksamhet och har intresse för utveckling av både den egna kompetensen och teknikområdet. Vidare är du som person serviceinriktad, har initiativförmåga och god samarbetsförmåga.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra ansvarsfulla affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Du gillar att ligga i framkant och att ständigt vara aktiv både vad gäller ditt arbete för dina kunder och din egen utveckling. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Vad erbjuder vi?

Hos Sweco får du arbeta med medarbetare som drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvar. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder en omväxlande, dynamisk arbetsmiljö med stora personliga utvecklingsmöjligheter och förmånliga arbetsvillkor, där balans mellan arbete och privatliv är av stor vikt.

Vi erbjuder dig samtidigt, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation

Liv Bryngelsson, liv.bryngelsson@sweco.se, +46 (0) 70 270 06 91

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.