Machine Learning Specialist till Göteborg

Machine Learning Specialist till Göteborg

Verksamhetsområde
IT för samhällsutveckling
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2019 - 01 - 30

Vår omvärld genomgår en transformationsprocess som ibland går mycket långsammare än vi önskat, och ibland mycket snabbare än vi kunnat föreställa oss. En otroligt intressant del av detta är kopplat till de enorma datamängder vi genererar i olika sammanhang, machine-learning och framväxande AI.

Vi ser en stor potential att ta tillvara dessa datamängder som genereras inom exempelvis fastighetsförvaltning och samhällsbyggnad. Det kan handla om data som på olika sätt beskriver byggnader, infrastruktur, människor, informations-, energi- och vattenflöden eller trafik. Genom att med hjälp av denna data identifiera samband, göra prediktioner eller kanske automatisera processer kan vi bidra till en mer effektiv och hållbar samhällsutveckling. Därför söker vi nu dig med expertis inom machine-learning.

Om dig
Du har ett genuint teknikintresse, har medverkat i och levererat projekt som ur olika perspektiv använder machine-learning, deep-learning och kanske något av de stora ramverken på marknaden.

Du har en relevant akademisk bakgrund och har med allra största sannolikhet ett antal års erfarenhet inom området.

Du är driven, prestigelös, kreativ, tycker om att arbeta i team och är riktigt duktig på att både kommunicera kring området och att leverera i uppdragen.

Du bör ha en hög kunskapsnivå med avseende på något eller flera av följande ramverk och språk:

 • CNTK
 • Tensorflow
 • Theano
 • Keras
 • R
 • Python
 • .NET
 • SQL

Verksamhet
Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling arbetar ofta med att strukturera, analysera och presentera stora mängder information på ett överskådligt sätt. Den utveckling som sker med avseende på hållbarhet, smarta städer, machine-learning, AR, IoT, VR, etc. skapar extremt spännande möjligheter för oss att utveckla våra kunder, oss själva och marknaden inom detta område.

På Sweco arbetar ca 200 konsulter med digitaliseringsuppdrag åt olika kunder på marknaden. Vår verksamhet sträcker sig från hållbara och smarta städer, leveranser av tjänster, tekniska lösningar och plattformar inom områden som bygg och fastighet till uppdrag inom energi, industri, anläggning, etc. Våra uppdrag handlar ur olika perspektiv om IT inom samhällsplanering och samhällsbyggnad där vi på olika sätt arbetar med GIS, BIM, AR, VR, ML, öppna data, etc. i våra projekt.

Vi erbjuder
Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Som expert inom machine-learning kommer du få möjlighet att arbeta med flera olika spännande projekt och lösningar i gränslandet mellan machine-learning och samhällsbyggnad.

Vår kultur bygger på nyfikenhet, engagemang och ansvar. Vi tror på den positiva kraften i människans nyfikenhet och möjligheterna i teknik och design.

Placeringsort: Malmö, Göteborg eller Stockholm

#LI-RT

Kontaktinformation
Björn Skoogh, bjorn.skoogh@sweco.se

Välkommen med din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.