Miljökonsult avfall till Stockholm

Miljökonsult avfall till Stockholm

Verksamhetsområde
Vatten och miljö
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 10 - 20

Brinner du för avfallsfrågor och vill bidra till en mer hållbar resursanvändning och avfallsminimering i framtiden? Har du erfarenhet av arbete som miljökonsult, avfallsingenjör eller avfallshandläggare? Då ska du söka till Swecos härliga gäng med avfallskonsulter i Stockholm!

På Sweco erbjuder vi tjänster inom strategisk utredning, avfallsplanering, upphandling, avfallstaxa, återvinning/återbruk, byggavfall, sopsug, cirkulär ekonomi, hållbar plastanvändning, miljötillstånd och mycket mer. Tjänsteutbudet är brett och våra kunder finns både inom myndigheter, kommunal sektor, industrin och fastighetsbolag. Vi har uppdrag inom Sverige och även internationellt om du är erfaren. I projekten kombinerar vi olika kompetenser och erfarenhet för att hjälpa våra kunder på bästa sätt och vi behöver nu stärka upp avfallsgruppen med fler erfarna konsulter.

På Sweco vet vi att konsultrollen kan vara stressig ibland men det är viktigt för oss att inte bara arbeta för en mer hållbar miljö utan även erbjuda en hållbar arbetsmiljö. I vårt ledarskap arbetar vi därför aktivt med att alla ska må bra och trivas. I avfallsgruppen har vi en härlig stämning och sammanhållning; vi hjälper varandra, delar med oss av kunskap och har väldigt roligt ihop.

Din kommande roll
Som konsult på Sweco kommer du främst att arbeta som projektledare och utredare. Storleken på uppdragen varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera projekt som pågår samtidigt. Du kommer att ansvara för kundkontakter, bygga affärsrelationer både externt och internt samt vara med och utveckla verksamheten.

Dina erfarenheter
Vi söker nu konsulter med relevant examen från universitet eller högskola samt minst 5 års arbetslivserfarenhet inom avfallsområdet eller som miljökonsult inom miljöfarlig verksamhet. Följande kompetensområden är särskilt meriterande:

 • Hållbar plastanvändning, plastminimering
 • Cirkulär ekonomi och produktifiering av avfall
 • Miljöfarlig verksamhet – ÅVC, masshantering, avfallsbehandling
 • Kommunal avfallshantering – avfallstaxa, avfallsplaner, upphandling
 • Avfallshantering i stadsplaneringsprocessen – insamlingssystem, sopsugskompetens, projektering
 • Byggavfall och förebyggande av avfall

Dina egenskaper
Som person är du positiv, driven, har mycket energi och tycker om att arbeta i en omväxlande miljö med nya utmaningar. Du är prestigelös, bra på att samarbeta men är också van att arbeta självständigt. Det är viktigt att du har lätt för att knyta kontakter samt är lyhörd och kan sätta dig in i våra kunders behov. Du behöver vara ansvarsfull, strukturerad och noggrann samt ha lätt för att skriva rapporter. Flytande svenska är ett måste både i tal och skrift.

Sweco erbjuder
På Sweco arbetar vi i team och samverkar över hela Sverige för att hitta bästa kompetens för varje uppdrag. Hos oss finns spetskompetens inom avfall från utredning till projektering av anläggning. Du kommer att få ett brett nätverk av kollegor över hela landet och möjlighet att utvecklas både personligt och kompetensmässigt inom de områden du är intresserad av. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Sweco prioriterar hållbarhet både inom uppdrag och hos våra konsulter. Det innebär bl.a. att våra medarbetare ska må bra, ha roligt i uppdragen och att konsulten ska ha en god balans mellan arbete och fritid.

Ansökningar hanteras löpande. Sista ansökningsdag är 20 oktober.

Kontaktperson:
Gruppchef Marie Wennergren,
070-257 14 43

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.