Nyutexaminerad ingenjör inom processreglering till Malmö

Nyutexaminerad ingenjör inom processreglering till Malmö

Verksamhetsområde
Energisystem
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 04 - 05

Swecos energikonsulter söker dig som är nyutexaminerad högskole- eller civilingenjör till vårt kontor i Malmö. Du har en examen inom automation/processreglering samtidigt som du har en ambition att ytterligare utvecklas inom området. Du har ett genuint intresse för teknik och i synnerhet för systemering, programmering och driftsättning. Att effektivisera och automatisera flöden och processer är något som kickar igång din ”motivationsmotor”. 

Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning.

Här på Sweco blandar vi djup teoretisk bakgrund med praktisk processerfarenhet. I vår processregleringsgrupp får du jobba tillsammans med 11 stycken mycket kompetenta specialister, projektledare och konstruktörer som tillsammans jobbar tätt med våra kunder primärt inom industri och energisektorn. Projekt som gruppen arbetar inom är i stor utsträckning stora samhällsnyttiga kraftverksprojekt där vi hjälper våra kunder att skapa effektiva och driftsäkra anläggningar.

Våra intressanta projekt finns främst i södra Sverige men även uppdrag i Danmark förekommer.

Din kommande roll
Som automationsingenjör kommer du att jobba tillsammans med våra duktiga specialister, projektledare/delprojektledare och arbeta med uppgifter såsom utredningar, förstudier och upphandlingar, projektering och regleroptimering. Vi hjälper även våra kunder med programmerings och driftsättningsuppdrag.

Vi arbetar också med förändringar i styr- och säkerhetsskåp och i arbetsuppgifterna kan det därför även förekomma framtagning av underlag för elkonstruktion.

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team mellan våra olika grupper, medarbetare på andra orter och kompetensområden. Som automationsingenjör hos Sweco Energy har du förmågan att skapa relationer - både med kunder och internt inom Sweco samt på sikt sälja in egna uppdrag. Tanken är att du ska vidareutvecklas i denna roll och i framtiden kunna gå vidare mot tjänster som projektledare alternativt teknisk specialist.

Resor i tjänsten förekommer beroende på uppdragets utformning.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en elteknisk utbildning med inriktning inom automation eller processreglering med högskole- eller civilingenjörsexamen. Då vi primärt arbetar i styrsystem som ABB 800xA så är kompetens från detta positivt men inget krav. Medverkan vid drifttagningar är meriterande liksom grundläggande kunskaper inom programmeing och elkonstruktion.

Du har körkort.

Dina egenskaper
Som person är du noggrann, flexibel och bra på att samarbeta både med kunder och medarbetare. Eftersom vi ibland arbetar med internationella beställare/leverantörer i våra projekt så måste du kunna skriva samt uttrycka dig väl både på svenska och engelska.

Innovationsförmåga, nyfikenhet och en stark vilja att utvecklas är egenskaper vi värderar högt. Att dela med sig av kunskap och erfarenheter ser vi som en självklarhet och vi söker därför dig som trivs i en lärande miljö.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

#LI-RT

Kontaktperson
Leif Frendin
0703-395539
leif.frendin@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.