Poweruser mot BIM inom anläggning och infrastruktur

Poweruser mot BIM inom anläggning och infrastruktur

Verksamhetsområde
Anläggning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 03 - 07

Swecos konsulter inom mark och anläggning arbetar med projektering och konstruktion i såväl stora som små infrastrukturprojekt. Hos oss finns samlad kompetens inom väg-, gatu- och markprojektering, anläggningskonstruktion, geoteknik, berg och mätningsteknik.

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av projektering och som nu vill ta det till nästa nivå.

Är du som person noggrann och driven samt har lätt för att ta dig an nya utmaningar? Ta då chansen att bli Swecos nästa expertutvecklare inom det nationella affärsområdet VDC där strateger, BIM-samordnare, datasamordnare, projekteringsledare och produktionsplanerare ingår.

Din kommande roll
I rollen som poweruser erbjuds du möjlighet att vidareutveckla dina projekterings- eller programkunskaper tillsammans med engagerade medarbetare som brinner för teknik och innovation. Som poweruser är du spetsanvändare av en programvara relaterat till en eller flera teknikområden och ansvarar i uppdrag för utveckling och implementation.

Du hanterar frågeställningar som: 

 • Vad går att göra rent teknisk i programvaran?
 • Hur kan man effektivisera med programvaran?

Du hanterar arbetsuppgifter som:

 • Utveckla BIM-tillämpningar inom teknikområdet
 • Effektivisera med nya metoder och verktyg i programvarorna
 • Med programmering ta fram egna verktyg och automatiseringar
 • Säkerställa exporter och arbetsflöden till leveranser
 • Tillhandahålla och stötta vid programuppsättning
 • Arbeta med integrerad projektering
 • Dokumentera och upprätta instruktioner avseende metodik/teknik
 • VR/AR (Virtual reality/Augmented reality)
 • Visualiseringar & renderingar

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av projektering och vill gå mot en poweruser-roll där du får bli den interna experten som kan stötta dina kollegor i programvaran.

Vi arbetar nationellt men finns Idag huvudsakligen i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Mora. Hos oss finns möjlighet att tillsammans med kompetenta kollegor utvecklas och arbeta i stora multidisciplinära projekt som nya tunnelbanan (linjen till Nacka, Södermalm och Söderort), Förbifart Stockholm, Slussen, Getingmidjan, Norra djurgårdsstaden, Västlänken och fler spännande projekt.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet med empelvis en bakgrund som projektör och har jobbat med hus eller anläggning, men vill ta ett större ansvar för utveckling och teknik. Har specifikt arbetat med och har mycket god kunskap i någon Autodesk-, Bentley-, Trimble-produkt eller motsvarande. Du har en högskole- eller universitetsexamen, du behöver inte veta allt om VDC/BIM men vi ser att du är en nyfiken person som vill vara med och påverka branschen. Stor vikt sätts på din förmåga att skapa nya affärer samt utveckla befintliga.

Dina egenskaper
Som person är du engagerad, nyfiken och en van problemlösare. Du tar ansvar för dina uppgifter och trivs med att arbeta i en roll som kräver god social förmåga med externa och interna kontakter.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

Kontaktperson
Gruppchef Conrad Malmstedt Ledin, +46 (0) 72 585 65 27

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.