Projekt- och byggledare infraprojekt i Norr

Projekt- och byggledare infraprojekt i Norr

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Norrbottens län
Ansökningstid
2019 - 10 - 31

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader samt infrastrukturprojekt.

Om Sweco
För dig som är en erfaren och hängiven bygg- och projektledare erbjuder vi på Sweco kanske Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar. Uppdragen inom infrastruktur omfattar allt ifrån stora komplexa nybyggnationer till mindre ombyggnadsprojekt samt drift- och underhållsuppdrag inom väg, VA, broprojekt, industri och energi.
Swecos projektledarverksamhet för Infraprojekt i Norr arbetar ofta på beställarsidan med Projektledning, Projekteringsledning eller Byggledning samt Besiktningar av olika slag.

Om oss
Hos Sweco i Norrbotten finns det flera olika stationeringsorter att välja på, vi är lokalt förankrade i Luleå, Piteå, Boden, Gällivare och Kiruna. Arbetsgruppen för infraprojekt i Norrbotten finns representerade i Luleå, Boden, Piteå samt även i Arvidsjaur och nu söker vi resurser till i första hand Piteå- och Luleåkontoret men andra lokaliseringar kan vara möjliga.

Gruppen som du kommer att tillhöra kännetecknas av nyfikenhet, engagemang, professionalism samt prestigelöshet. I rollen som projektledare har du en ständigt föränderlig tillvaro men där du alltid kan vända dig till gruppen för stöd och tillhörighet.

Din kommande roll
Som Bygg- och Projektledare arbetar du i en ledande och samordnande roll. Du kommer att projekt- och byggleda viktiga infrastruktur- och underhållsprojekt för Swecos kunder i Norrbotten, vilket kan vara allt från vägar, gator, VA, vindkraft, broar, hamnar, biltestanläggningar, gruvor, industri- och energianläggningar mm kryddat med spännande utvecklingsprojekt.

Projektledarrollen innefattar allt från projekteringsledning, upphandling av entreprenader, byggherrekalkyler, prognosarbete, investeringsbedömningar samt riskhantering till tidsplanering. Du kommer att leda och samordna projekten med ansvar för kvalitet, budget, tidsramar, uppföljning och kundkontakter.

Byggledarrollen innebär att du är beställarens representant vid framtagande av affärsdokument inför upphandling av entreprenader samt vara beställarens representant vid problemlösningar och kvalitetssäkring av byggprojektet. Du hjälper även till vid kostnadsregleringar och tolkningar av entreprenadjuridiska spörsmål mm.

Besiktningsrollen samt inspektörsrollen innebär allt från entreprenadbesiktningar, garantibesiktning samt inspektioner av broar samt andra betongkonstruktioner. Meriterande med betongklass 1 behörighet samt stålkontrollant behörighet.

Om dig
Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och ansvarstagande. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. 
Du är även strukturerad och ser snabbt helheten i projekt, vilket innebär att du är duktig på att organisera, prioritera och delegera rätt i ditt team. Med stort kundfokus, hållbart ledarskap och säljande engagemang visar du tryggt vägen till målet genom tydlig kommunikation på alla nivåer. Vi ser gärna att det finns ett långsiktigt samarbete framför oss där vi utvecklas tillsammans med våra kunder. Vi på Sweco vill leverera kundvärde och göra skillnad.

Dina kvalifikationer
Vi ser gärna att du är en civil- eller högskoleingenjör med flera års arbetslivserfarenhet. Kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en gedigen branscherfarenhet är också kvalificerade. En gedigen erfarenhet inom bygg- och projektledning eller motsvarande förvärvade kunskaper från entreprenadskedet är meriterande. Du har god datakunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i såväl engelska som svenska.

Sweco erbjuder
Du kommer till ett av Sveriges mest attraktiva konsultföretag som erbjuder mycket intressanta projekt inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Sweco arbetar aktivt med att attrahera, utveckla och behålla sina medarbetare och ledare. Här finns alltid utrymme för kreativa personer som står för nytänkande och som ser möjligheter till personlig utveckling i kombination med verksamhetsutveckling.

På Sweco får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du erbjuds en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Du får samarbeta med trevliga kollegor på ett modernt Swecokontor där du får uppleva korta beslutsvägar, delaktighet, öppenhet och trivsel.
Bra lön, förmåner och övriga villkor har vi också, dessa är förhandlingsbara.

Kontaktperson

Patrik Callgren

+46 70 644 32 44

patrik.callgren@sweco.se

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
  • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

     

  • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

  • Hur förbereder jag mig för en intervju?
  • Kan jag skicka in en spontanansökan?
  • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
  • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.