Projekteringsledare till region syd

Projekteringsledare till region syd

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Skåne län
Ansökningstid
2019 - 03 - 04

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader samt infrastrukturprojekt.

Det går bra för oss varför vi nu vill utöka vår verksamhet och stärka vår position inom projekteringsledning. Vi söker erfarna medarbetare med vana att i rollen som projekteringsledare driva och leda större komplicerade byggprojekt inom våra marknadsområden bygg och fastighet, Industri och Energi samt Infrastruktur.

Sweco består av nyfikna personer som tar stort ansvar för sina uppdrag. Gemensamt är också att vi känner engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Vill du vara med i vårt team och bygga framtiden?

Din kommande roll
Som projekteringsledare inom vår organisation leder du projekteringen i kundens byggprojekt. Dina uppgifter är bl.a. att samordna de olika aktörerna i projekteringen såsom beställare, projektörer och entreprenörer. Du är med och styr projekteringen mot fastställda mål samt upprättar och följer upp tidplaner, kvalitetsplaner och ekonomi, med ansvar för att korrekta handlingar finns framtagna vid rätt tidpunkt.

Placeringsorten är Malmö, Helsingborg, Kristianstad eller Jönköping, beroende på dina förutsättningar. Även resor till andra orter kan vara aktuellt beroende på uppdragen.

Din erfarenhet och utbildning
Vi söker dig som har erfarenhet av projekteringsledning och i denna roll framgångsrikt har drivit projekteringen för olika byggprojekt. Vi söker både dig med ett antal år i rollen och som vill fortsätta utvecklas. Men även dig som har mångårig erfarenhet av komplicerade projekt och som vill utmanas i projekt på en nationell eller internatinell arena. 

Du har:

 • Erfarenhet från rollen som projekteringsledare inom något av våra tre marknadssegment bygg och fastighet, Industri och energi eller infrastruktur.
 • Utbildning som Civil- eller Högskoleingenjör, alternativt har du en gymnasieutbildning som kompletterats med relevant arbetslivserfarenhet för tjänsten.
 • God datorkunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt 

Meriterande är:

 • Erfarenheter i andra roller i byggprocessen som projektledare och byggledare.
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik samt certifiering som KA enligt PBL, BAS-P/U.
 • Erfarenhet från konsultbranschen.
 • Ett stort kontaktnät i branschen.
 • Certifiering enligt IPMA eller PMI (PMP)

Dina egenskaper
Du är en engagerad relationsbyggare och förstår vikten av goda relationer med kunder och medlemmar i uppdragen. Du har förmåga att leda ett team genom projekteringen med gott resultat för beställaren, uppdraget och deltagarna. Affärsmässighet är för dig en självklarhet och du förstår och är intresserad av ekonomi. Du är tydlig och effektiv i din kommunikation, både i tal och i skrift. Du tycker om och kan skapa struktur och har förmåga att definiera mål, organisation, arbetssätt och processer.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

På Sweco erbjuds du en av Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar. Du kommer ha möjlighet att arbeta med samtliga teknikområden och med några av branschens mest erfarna och kunniga ingenjörer och arkitekter. Som branschledande är Sweco ofta involverad i många av regionens mest utmanande projekt.

Att ha kul tillsammans på jobbet är viktigt för oss, liksom att ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi har flexibel arbetstid så de 40h per vecka som du förväntas arbeta kommer du ha stor påverkan på hur de förläggs. Vi är prestigelösa och tror på kraften i våra olikheter och att nyckeln till framgång är såväl samarbete som eget ansvar. Våra kontor ligger centralt belägna på respektive ort, med närhet till allmänna kommunikationer både med buss och med tåg.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktpersoner
Gruppchef Thomas Franzén
040-16 70 66
Thomas.Franzen@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.