Projektledare för Stadsutvecklingsprojekt i Stockholm

Projektledare för Stadsutvecklingsprojekt i Stockholm

Verksamhetsområde
Projektledning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2020 - 03 - 31

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster med fokus på Exploatering- och Stadsutveckling. Våra uppdrag omfattar allt från förstudier till mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt.

Stockholm växer mer än någonsin och det finns många roliga och intressanta stadsutvecklingsprojekt där Sweco är med och skapar framtiden. Nu vill vi stärka och utöka vårt team i Stockholm med  engagerade projektledare som kan ta ledande roller i våra uppdrag och utveckla nya spännande affärer. Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet som projektledare i exploateringsprojekt i både planeringsskedet och i genomförandeskedet och som vill bidra till en hållbar samhällsutveckling i Stockholmsregionen.

Projektledare i stora exploaterings- och stadsutvecklingsprojekt
Totalt är vi ca 70 medarbetare inom projektledarverksamheten i Stockholm som arbetar med samhällsbyggnadsprocessen i både tidiga och sena skeden med utbyggnad av bostäder, gator, parker och samhällsfastigheter. Rollen innebär att du leder projekten utifrån uppställda mål och är ett stöd åt beställare i exploateringsfrågor. Våra uppdrag består av en blandning av stora och små uppdrag mot såväl privata som offentliga beställare. Du kommer att tillhöra en grupp som idag består av 8 medarbetare med blandad åldersstruktur och bakgrund som hjälps åt för att skapa ett bra resultat åt våra kunder. 

Vi har yrkeserfarenhet från såväl offentlig som privat sektor. Våra olika kompetenser och erfarenheter gör att vi kan forma starka team som på ett effektivt och kreativt sätt finner lösningar som tillgodoser kundens behov. Vi har alla ett stort engagemang och höga ambitioner och vi lär oss ständigt av varandra. Vi ser det som en fördel att vara en del av det stora företaget med möjligheten att samverka med en bredd av relevanta kompetenser.

Utbildning och erfarenheter

Civilingenjör, Högskoleingenjör, Samhällsbyggnad eller motsvarande kunskaper förvärvade genom väl dokumenterad erfarenhet. 

Du har mellan 2–7 års arbetslivserfarenhet av stadsutvecklingsprojekt och gärna 1 år som projektledare.  

Meriterande

 • Kontaktnät inom såväl kommunal som privat sektorn.
 • Erfarenhet av att driva detaljplanearbete och/eller genomförandeskedet inom samhällsbyggnadsprocessen. 

 Egenskaper

 • Ledarskap - Du har förmågan att leda ett team genom olika skeden och med gott ett resultat för beställaren, uppdraget och medarbetarna.
 • Lagspelare - Du agerar som en del i ett team och värnar om att alla trivs och arbetar mot samma mål.
 • Initiativrik - Du är en flexibel och nyfiken person som gillar nya utmaningar, kommer med egna idéer för att ständigt utveckla vår verksamhet och är bra på att snabbt hantera förändringar i våra uppdrag.
 • Affärsmässig – Du är professionell och levererar mot uppställda mål med  god kvalitet och i rätt tid för att alltid ha en nöjd kund.

 Om Sweco
Som branschledande är Sweco inblandad i många av de mest spännande och utmanande projekten inom samhällsbyggnadsbranschen. Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. På kontoret i centrala Stockholm har vi en öppen och prestigelös atmosfär och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Som projektledare på Sweco får du möjlighet att arbeta med kompetenser från olika delar av koncernen i en starkt kunskapsdriven och kundnära organisation.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktpersoner
Sofia Hofstedt, Gruppchef, Exploatering & Stadsutveckling, Tfn +46 76 12 58 225

 

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

 

Kontaktinformation

Sofia Hofstedt, +46 (0) 72 451 09 65

Ansök här
 • Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar. Observera att vi tar ej emot CVn via mejl. 

 • Vi är måna om att vår rekryteringsprocess ska vara en positiv upplevelse för dig som kandidat. Rekryteringsprocessen består av olika delar, där du som kandidat ständigt står i centrum. Vi berättar lite kortfattat om varje del nedan.

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Hur hanterar vi ansökningar i linje med GDPR?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?
 • Kan jag ändra i min ansökan?