Projektledare innovativt miljösamarbete inom EU

Projektledare innovativt miljösamarbete inom EU

Verksamhetsområde
Vatten och miljö
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 11 - 03

Swecos experter inom vatten och miljö arbetar med att minska farliga utsläpp, återvinna avfall och säkerställa tillgång till rent vatten. Vi erbjuder även lösningar som minskar klimatpåverkan och som anpassar samhället till ett förändrat klimat.

Om oss
Sweco Environments utlandsavdelning ansvarar för alla projekt som bedrivs utanför Norden inom vatten- och miljösektorn. Avdelningen driver internationella projekt inom områdena: VA, vattenresursförvaltning, klimatanpassning, avfallshantering och cirkulär ekonomi samt hållbara stadsplanering.

Inom utlandsavdelningen är vi ett mindre team som fokuserar på rådgivning och koordinering av innovativa miljösamarbeten inom EU. Vi söker nu en till kollega som vill arbeta med att koordinera europeiska samarbetsinitiativ och säkerställa EU (med)finansiering. Projekten som vi leder syftar till att introducera och utveckla innovativa tekniska lösningar kopplat till miljö- och klimatförändringar.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en kreativ konsultmiljö med kompetenta kollegor inom vatten och miljöområdet samtidigt som vi har ett nära samarbete med övriga kompetensområden inom Sweco.

Sweco erbjuder dig en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö i ett framgångsrikt bolag såväl nationellt som internationellt. Vi ägnar oss åt komplexa internationella uppdrag.

Din kommande roll
Du kommer att arbeta tillsammans med ett team på 3-4 personer på Sweco utlandsavdelning som har gedigen erfarenhet av rådgivning kring och koordinering av europeiska samarbetsprojekt.

I första hand har du rollen som projektledare, koordinator och administrativt stöd i EU-projekt. Genom exempelvis intern projektledning, partnersökning, ledning av ansökningsprocessen, teknisk expertis och koordinering samt kvalitetssäkring blir du en bidragande faktor till framgångsrika kunduppdrag.  

Den primära arbetsplatsen är på Swecos huvudkontor i Stockholm och tjänsten innebär vissa resor, främst inom Europa.

Dina kvalifikationer och bakgrund

 • Du har erfarenhet av att arbeta med EU-program (t.ex. Horizon2020, LIFE eller CEF). Tidigare vana av ansökningsprocesser är meriterande.
 • Vi tror att du totalt har upp emot tio års arbetslivserfarenhet, eller mer.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har erfarenhet av att strukturera komplexa projekt/frågor i rapportform på engelska.
 • Relevant högskoleutbildning på mastersnivå.

Egenskaper
Vi ser att du är en drivande person som trivs i en föränderlig miljö där flexibilitet är en förutsättning. Du har en förmåga att på ett strukturerat och noggrant sätt ta dig ann dina uppgifter. En viktig arbetsuppgift är att marknadsföra våra tjänster till befintliga och nya kunder. Vårt arbetssätt ställer krav på att du ska vara kommunikativ och aktiv i dialogen med våra kunder och inom våra interna nätverk.

Egenskaper som vi värdesätter högt är att du är en lagspelare som är engagerad och nytänkande samt att du vill ta ansvar för vår gemensamma utveckling.

Låter det intressant? Vi vill be om din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande. Sista ansökningsdag 3:e november.

Kontakt
Tveka inte att höra av dig vid eventuella frågor eller funderingar:
Jacob Linusson. Swecos HR-avdelning. 0725466552
Tove Adolfo Lilja. Gruppchef. 0734126243

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.