Regionchef - Sweco Samhällsanalys och Mobilitet i Väst

Regionchef - Sweco Samhällsanalys och Mobilitet i Väst

Verksamhetsområde
Samhällsanalys
Region
Västra Götalands län
Ansökningstid
2020 - 02 - 29

Inom Sweco Samhällsanalys och Mobilitet står människan i centrum när vi utvecklar morgondagens samhälle. Vi är rådgivare inom samhällsutveckling, från strategi och analys till planering och utformning. Våra fokusområden är mobilitet, trafik, infrastruktur, välfärd, demografi, stadsplanering och regional utveckling. Dessa områden påverkar människors vardag och utgör grunden till ett väl fungerande och inkluderande samhälle. Samhällsplaneringen står inför stora utmaningar, med en urbanisering som tilltar och städer som växer samtidigt som andra samhällen krymper. Det innebär utmaningar för både städer och landsbygd. Vi hjälper våra kunder att planera för en hållbar framtid, tillsammans.

Om Regionen
Vi söker nu en ny Regionchef till Sweco Samhällsanalys och Mobilitet i region Väst. Verksamheten är inriktad på rådgivning inom samhällsutveckling från strategi, analys och planering till utformning. Ditt uppdrag blir att tillsammans med fem gruppchefer i den regionala ledningsgruppen leda en framgångsrik region med cirka 60 konsulter. Vårt gemensamma uppdrag är att leverera förstklassiga konsulttjänster för trafikutformning och infrastrukturfrågor. Vi söker en ledare med erfarenhet inom infrastruktur att leda vår verksamhet i Göteborg med omnejd.

Vi erbjuder
Vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt i regionen och kan erbjuda en mångfacetterad roll med fokus på ledarskap, affärer, marknadsbearbetning och samarbete. Du ingår i ledningsgruppen för Sweco Samhällsanalys och Mobilitet och bidrar därmed till att utveckla vår verksamhet i hela Sverige. Regionen präglas av medarbetare med hög kompetens, spännande uppdrag, framgångsrika interna samarbeten över våra verksamhetsområden samt korta beslutsvägar. Vårt erbjudande till kund finns under www.sweco.se och Infrastruktur respektive Samhällsanalys.  

Rollen i korthet

 • Resultatansvar för regionen
 • Leder den regionala ledningsgruppen
 • Personalansvar för 5 chefer som leder 60 medarbetare
 • Omsätta Sweco Samhällsanalys och Mobilitets mål till affärs- och handlingsplan för din region
 • Leda och coacha chefer i regionen
 • Marknadsansvar
 • Budgetering
 • Anbudsansvar för större anbud
 • Rekrytering
 • Driva samarbete med övriga delar av Sweco
 • Medlem i ledningsgruppen för Sweco Samhällsanalys och Mobilitet

Placering i första hand på Swecos kontor i Göteborg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande befattning inom samma eller närbesläktad verksamhet såsom tekniskt konsultbolag, kommun eller myndighet. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med infrastrukturfrågor samt vana av att leda andra chefer. Din utbildningsbakgrund är som civilingenjör eller motsvarande.

Vi efterfrågar dig som är skicklig på att leda genom andra. Vi ser därför att du är duktig på att delegera, kommunicera och entusiasmera. För att bli framgångsrik i rollen krävs att du är skicklig på att utveckla samarbeten både inom och utom ditt eget kontaktnät. I din framtoning är du förtroendeingivande och lyhörd. Vidare har du en förståelse för branschen med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du värderar hållbarhet, öppenhet och utveckling. Som person är du även engagerad, nyfiken och ansvarstagande!

Vill du vara med och hjälpa våra kunder att forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan! #LI-RT

Moving people to a better future

Kontaktinformation

Maria Ohlsson, maria.ohlsson@sweco.se, 0725567571
Mats Hermansson, mats.hermansson@sweco.se, 0734126565

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 20.6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar. Observera att vi tar ej emot CVn via mejl. 

 • Vi är måna om att vår rekryteringsprocess ska vara en positiv upplevelse för dig som kandidat. Rekryteringsprocessen består av olika delar, där du som kandidat ständigt står i centrum. Vi berättar lite kortfattat om varje del nedan.

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Hur hanterar vi ansökningar i linje med GDPR?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?
 • Kan jag ändra i min ansökan?