Sweco söker praktikanter inom samhällsanalys och utvärdering till hösten 2019

Sweco söker praktikanter inom samhällsanalys och utvärdering till hösten 2019

Verksamhetsområde
Samhällsanalys
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 03 - 01

Sweco Society är ett av Sveriges ledande konsultbolag inom samhällsanalys, strategi och undersökning. Vi genomför utvärderingar, prognoser och uppföljningar åt kunder inom offentlig sektor och ger på så sätt kommuner, regioner och statliga myndigheter möjligheter att göra informerade och välgrundade beslut. De frågeställningar vi möter i våra uppdrag handlar exempelvis om samhällets tillväxt och innovationskraft, bostadsbyggande, näringslivets utveckling, funktionalitet på arbetsmarknaden, resultat i skola och utbildning eller kvaliteten inom vård och omsorg.

Vad vi erbjuder
Om du som student söker en spännande, utmanade och studierelaterad praktik är Sweco rätt plats för dig. Inför höstterminen 2019 erbjuder vi ett antal drivna studenter praktik hos oss. Dina uppgifter blir att delta i de uppdrag vi genomför åt kunder i offentlig sektor på europeisk, nationell, regional och lokal nivå. Våra uppdragsgivare inkluderar EU-Kommissionen, Tillväxtverket, Tillväxtanalys, Näringsdepartementet, Energimyndigheten, Statskontoret, Stockholms stad, Stockholms läns landsting med flera. Du kommer bland annat att arbeta med datainsamling, databehandling och analys samt att ta fram skriftliga underlag till rapporter. Arbetstiderna under praktikperioden är kontorstid: åtta timmar per dag, fem dagar i veckan.

Vem vi söker
Vi söker dig som utbildar dig inom ett samhällsvetenskapligt ämne på högskola eller universitet. Vi tänker oss att du är i slutet av dina studier och gör praktiken inom ramen för din utbildning. Tänkbara utbildningsinriktningar kan vara nationalekonomi, statsvetenskap, kulturgeografi, sociologi, statistik eller juridik. Ytterligare önskemål:

 • Du kan praktisera hos oss under hela höstterminen från den 26 augusti till och med den 10 januari
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
 • Du är kommunikativ och bra på att samarbeta
 • Du är samhällsintresserad, engagerad, nyfiken och ansvarstagande
 • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys
 • Du är analytisk och har med fördel skrivit uppsats inom något av våra verksamhetsområden

Ansökan
Du ansöker med ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg. Deadline för ansökan är 1 mars. Intervjuer sker löpande. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Karin Forss på telefon 072 589 0820 (under kontorstid).

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.