Uppdragsledare/Projektledare inom anläggningskonstruktion till Stockholm

Uppdragsledare/Projektledare inom anläggningskonstruktion till Stockholm

Verksamhetsområde
Anläggning
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 05 - 15

Swecos konsulter inom mark och anläggning arbetar med projektering och konstruktion i såväl stora som små infrastrukturprojekt. Hos oss finns samlad kompetens inom väg-, gatu- och markprojektering, anläggningskonstruktion, geoteknik, berg och mätningsteknik.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Just nu befinner vi oss i en spännande fas med flertalet större projekt där vi söker efter fler medarbetare inom anläggningskonstruktion till vårt kontor i Stockholm.

Affärsområdet anläggningskonstruktion i Stockholm är ett teknikområde bestående av fem grupper med totalt ca 70 medarbetare. Tillsammans kan vi erbjuda konsultverksamhet kring alla typer av anläggningskonstruktioner i alla skeden, dvs från nykonstruktion till underhåll, inspektion och reparation samt utbyte eller rivning. Våra kompetensområden är bland annat hamn, bro, anläggning, geokonstruktioner och marina konstruktioner. Vi har många intressanta uppdrag, bland annat arbetar vi med Tunnelbanan Nacka, Getingmidjan, Roslagsbanan, Mälarbanan , Hagastaden och Essingeledens broar.

I gruppen Konstruktionsunderhåll arbetar vi med inspektioner, förstudier, utredningar och tillståndsbedömning av befintliga byggnadsverk. I arbetet med tillståndsbedömning utför vi både förstörande som oförstörande provning av betong och stål. Inom gruppen har vi stor kompetens inom åtgärdsplanering och projektering av underhållsåtgärder på broar, kajer, simhallar, garage och gårdsbjälklag. Inom dessa områden arbetar vi med såväl teknisk byggledning såsom uppdragsledning. Våra främsta beställare är kommuner, Trafikverket, trafikförvaltningen, SL och Stockholms stad m.m. Du kommer även ha möjlighet att lära dig om andra teknikområden än bara anläggningskonstruktion. Oavsett roll kommer du att uppmuntras till att ta eget ansvar och initiativ!

Din kommande roll

I rollen som Uppdragsledare förväntas följande :

 • Leda uppdragsorganisationens dagliga verksamhet baserat på att uppdraget utförs i enlighet med ledningssystemet
 • Uppdragplanering, aktivitetsplaner, tidplaner, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav
 • Leda och fördela arbete inom uppdragsorganisationen
 • Resurs- och kompetensbehovet för uppdraget uppfylls i samråd med berörda konsulter och linjeorganisationen
 • Kommunikationen är god med alla parter involverade i uppdraget.
 • Bolagets attest- och firmateckningsplan följs
 • Kunna säkra ekonomiskt resultat och uppdragsbudget
 • Löpande följa upp och rapportera uppdragets framdrift och ekonomi, till kund, ombud och linjechef

Kvalifikationer

 • Civil- eller Högskoleingenjör
 • Minst 3 års erfarenhet inom byggbranschen som projektör, projektledare, projekteringsledare eller motsvarande
 • Brett kontaktnät är meriterande
 • Erfarenhet av praktiskt byggnadsarbete är meriterande
 • BAS-U/P-certifiering är meriterande
 • Du har god datorkunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i svenska samt engelska både skriftligt och muntligt
 • Intresse för tekniska system och tekniklösningar
 • Meriterande om arbetat tidigare med drift och underhåll planer eller renoverings uppdrag
 • Meriterande är erfarenhet av praktiskt byggnadsarbete och erfarenhet av arbetsledning/entreprenadsamordning
 • Meriterande om kännedom om AMA anläggning
   

Om dig

Som person ser vi gärna att Du har god samarbetsförmåga med hög social kompetens och likväl är självgående, välstrukturerad och samtidigt flexibel. Du är van att hantera större och mindre projekt och har genomgående affärsmässigt tänk. Du gillar utmaningar och är driven. Att dela med sig av sin expertis till de mindre erfarna ser vi som en självklarhet.

Sweco erbjuder

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Arbetet är en stor och viktig del av ens liv, och vi på Sweco vill att alla våra medarbetare skall gå till jobbet med ett leende på läpparna. Att trivas med sina roller, sina uppdrag och sina kollegor är något vi alltid eftersträvar. Vi är en lyhörd arbetsgivare som lyssnar till den enskilda medarbetarens behov och önskan.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktpersoner:

Konstruktionsunderhåll : Gruppchef Roham Ebadi, (roham.ebadi@sweco.se),  Tel +46 (0) 70 563 18 16

Externa Rekryteringsfirmor undanbedes att ta kontakt i denna rekrytering. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjlilgt.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.