VA-konsult inom svensk-indiska projekt, placeringsort Stockholm

VA-konsult inom svensk-indiska projekt, placeringsort Stockholm

Verksamhetsområde
Vatten och miljö
Region
Stockholms län
Ansökningstid
2019 - 05 - 04

Swecos miljökonsulter genomför utredningar, analyser och projekteringsuppdrag inom området vatten och miljö. Tjänsteutbudet är brett och omfattar exempelvis lösningar för vattenförsörjning, avloppsrening, avfallshantering och hantering av förorenade områden. Sweco utför även olika typer av miljöutredningar och miljökonsekvensbeskrivningar.

Vår verksamhet och din roll
Sweco har en växande verksamhet i Indien som förser europeiska projekt med resurser till många delar av våra projekt. Vårt indiska team med projektörer inom VA-teknik växer och vi vill förstärka vår svenska verksamhet inom uppdragsledning, teknikansvar och projektörer även från svenskt håll. Under en kommande period ser vi även ett behov av en vikarierande gruppchef inom detta område.

Våra indiska medarbetare är rekryterade och upplärda av svenska medarbetare, och jobbar i flertalet svenska uppdrag med framtagning av systemhandlingar och förfrågningsunderlag inom VA. De indiska medarbetarna jobbar i tätt samarbete med sin gruppchef, teknikansvariga och projektörer från Sweco i Sverige.

Vi söker dig som vill kliva in i denna verksamhet och bidra till dess fortsatta utveckling på det sätt du gör bäst! Ditt intresse kan vara uppdragsledning, teknikansvar, projektering eller någon annan form av expertroll. Du kan i någon av dessa roller vara en brygga mellan kunder och medarbetare i Sverige och Indien. Du har ett intresse av det internationella samarbetet och ser positiva utmaningar i detta. Detta arbete kräver att du är kommunikativ, tydlig och har med dig tidigare erfarenheter från VA-branschen. Resor till Indien kan förekomma för vissa roller, men omfattningen kan variera beroende på ditt intresse och slutliga roll.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med minst tre års branschrelaterad erfarenhet. Kunskaper inom Civil-3D och/eller Mike-Urban är meriterande. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. 

Om dig
Som person är du engagerad, nyfiken, analytisk och en van problemlösare. Du tar ansvar för dina uppgifter och trivs med att arbeta i en roll som kräver god social förmåga med externa och interna kontakter. Följande egenskaper är viktiga: 

 • Driven, engagerad och nyfiken
 • Kommunikativ och bra på att samarbeta
 • Strukturerad, analytisk och kan organisera och prioritera ditt arbete
 • Har lätt att etablera kundkontakter och är affärsinriktad

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Vad vi erbjuder
Vi är en arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor som brinner för utvecklingen av VA-branschen. Vi är stolta över att vara en aktör som medverkar till samhällsutvecklingen, bland annat genom projekt som Urban Insight och våra teknikutvecklingsprojekt där vi utvecklar VA-branschen, ofta tillsammans med våra kunder.

Sweco är ett globalt bolag med expertkompetens inom olika delar av VA-branschen i ett flertal länder, vilket gör att vi kan nästan allt. Utöver våra resurser i Indien har vi även samarbete med kollegor i Storbritannien, Litauen och Tjeckien.

Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och karaktär, i team med både juniora och seniora kollegor. Hos oss är sammanhållning viktig och vi engagerar oss i gemensamma aktiviteter och utbildningar för att hela tiden lära känna varandra bättre. Utöver det finns det ett flertal olika nätverk och sociala tillställningar där det ges möjlighet till att nätverka med medarbetare från alla Swecos verksamhetsområden. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning. Swecos storlek och breda kompetens gör det möjligt för oss att ta oss an de riktigt stora infrastrukturprojekten. Samtidigt är majoriteten av våra uppdrag små och med återkommande beställare.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan! Rollerna är formbara och vi tar tacksamt emot förslag på hur vi bäst kan nyttja dig i vår verksamhet.

Kontaktperson: Gruppchef Erik Blomfeldt, 0722-163422 eller Regionchef Petra Bjurhall, 0703-171767

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.