0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-07-31

Verksamhetsområde

Energi & Industri

Region

Skåne län

Automationsingenjör inom energisektorn till Malmö

Hos oss får du utveckla din kompetens som automationsingenjör samtidigt som du kan göra skillnad i utvecklingen av framtidens tjänster i energibranschen. Inom vår grupp tar vi ett helhetsgrepp och kan arbeta i kundens organisation, leverera automationslösningar samt arbeta som experter för att hitta bästa lösningen för varje process. Denna kombination ger ett mervärde för våra kunder samt ett mycket omväxlande jobb.

Varför jobba hos oss?
Här på Sweco blandar vi djup teoretisk bakgrund med praktisk processerfarenhet. I vår processregleringsgrupp får du jobba tillsammans med cirka tio mycket kompetenta specialister, projektledare och konstruktörer som tillsammans jobbar tätt med våra kunder inom industri- och energisektorn. Projekt som gruppen arbetar inom är i stor utsträckning samhällsnyttiga kraftverksprojekt där vi hjälper våra kunder att skapa effektiva och driftsäkra anläggningar.
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbetar en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Din framtida roll
Som automationsingenjör kommer du att jobba tillsammans med våra duktiga specialister, projektledare/delprojektledare och arbeta med uppgifter såsom utredningar, förstudier och upphandlingar samt projektering och regleroptimering. Vi hjälper även våra kunder med programmerings- och driftsättningsuppdrag.
Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team mellan våra olika grupper samt medarbetare på andra orter och kompetensområden. Som automationsingenjör hos Sweco Energy & Industry har du förmågan att skapa relationer – både med kunder och internt inom Sweco samt sälja in egna uppdrag. I vår grupp arbetar vi med att ständigt utveckla våra tjänster samt att utveckla oss själva som individer. I vår grupp har man en unik möjlighet att utnyttja sina nuvarande styrkor och samtidigt kunna utvecklas inom projektledning, som automationsingenjör eller inom processkunskap.
Att arbeta hos Sweco innebar att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos tror vi därför att du är en nycken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Ledarskapet
“Varför jobba med mig? Som ledare är jag öppen för olika synsätt och uppskattar att ha olika typer av medarbetare runt mig. Jag fokuserar på prestation och tror att man uppnår det genom att ha kul och ständigt jobba med olika typer av utmaningar. Dessutom tycker jag att vi har världens roligaste jobb som automationsingenjörer.”
Jon Joines

Dina erfarenheter
Swecos energikonsulter söker dig som är är intresserad av automationslösningar till avancerad processtyrning till vårt kontor Malmö. Placering på andra kontor i Sverige kan också vara aktuellt. Du har ett genuint intresse för teknik och har kanske kunskap inom reglerteknik, databehandling eller processteknik. Du har redan nu erfarenhet och dessutom en ambition att ytterligare utvecklas inom många områden. Att effektivisera och automatisera flöden och processer är något som kickar igång din “motivationsmotor”.

Vem är du?
Som person är du noggrann, flexibel och bra på att samarbeta både med kunder och medarbetare. Eftersom vi ibland arbetar med internationella beställare/leverantörer i våra projekt så måste du kunna skriva samt uttrycka dig väl både på svenska och engelska.
Vår bransch är mitt i en transformation i och med pågående våg av ytterligare digitalisering. Att vara insatt i begrepp som AI/Machine Learning, Big Data, Internet of Things, Cyber Security, etc. kan vara meriterande.
Innovationsförmåga, nyfikenhet och en stark vilja att utvecklas är egenskaper vi värderar högt. Att dela med sig av kunskap och erfarenheter ser vi som en självklarhet och vi söker därför dig som trivs i en lärande miljö.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Jon Joines, Gruppchef på 070 391 93 89.