0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231215

Verksamhetsområde

Energiproduktion och dammar

Län

Västra Götalands län

Bergtekniker / bergmekaniker inom Vattenkraft & dammar till Göteborg/valfri stationeringsort i Väst

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige och har också en omfattande erfarenhet från projekt i framför allt Afrika och Sydostasien. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att få hjälpa våra kunder med deras mest komplexa och utmanande projekt, vilka också brukar vara de roligaste och mest utvecklande.

Inom vår vattenbyggnadsverksamhet har vi lång erfarenhet och ledande kompetens inom områden så som betongkonstruktion, geoteknik, ingenjörsgeologi, turbin- och generatorteknik, stålkonstruktion, hydrologi, strömningsteknik, miljö samt bygg- och projektledning. Tjänsteutbudet omfattar allt från tidiga utredningar till färdig anläggning men också inspektioner och tillståndskontroller av befintliga anläggningar.

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss och ligga i framkant och ser därför teknisk och personlig utveckling/livslångt lärande genom en varierad vardag, utvecklande uppdrag samt intern och extern vidareutbildning som en självklarhet. 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina lokala Sweco-kollegor och även med kollegor nationellt.

Just nu stärker vi vårt växande team inom Vattenkraft och dammar i Västsverige. Kontor finns i Göteborg, Karlstad, Jönköping, Falkenberg, Halmstad, Varberg och Vänersborg.

Din framtida roll

Som bergtekniker / bergmekaniker inom Vattenkraft & dammar kommer du exempelvis att:

 • arbeta med vattenkraft och dammar, vindkraftsparker samt inom området miljöanpassad vattenkraft
 • arbeta med fältplanering, bergtekniska undersökningar, utredningar och beräkningar, inspektioner/besiktningar och utvärdering av mätdata
 • utföra analyser för och dimensionering av tunnlar, bergrum, slänter, grundläggning och förstärkningsåtgärder
 • arbeta i alla projektskeden, från utredningar och förstudier via tillståndsansökningar och projektering till byggledning, utförandekontroll och besiktningar i Swecos uppdrag mot kraftbolag och bolag inom gruvbranschen. Du kommer arbeta projektbaserat och får möjlighet att arbeta inom samtliga ovannämnda områden vilket skapar en variation i ditt arbete.
 • ansvara för att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras
 • arbeta i multidisciplinära uppdragsgrupper
 • utveckla kundrelationer och på sikt sälja in egna uppdrag
 • ha stora möjligheter att påverka framtiden genom att arbeta i projekt som främjar förnybar energi

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har

 • en magisterexamen inom berggrundsgeologi alternativt en civilingenjörsexamen med inriktning bergmekanik; eller motsvarande
 • några års erfarenhet av dimensionering av bergkonstruktioner
 • erfarenhet av förekommande beräkningsmetoder, -program och dimensioneringsstrategier
 • god kännedom om gällande tekniska regelverk (kännedom om RIDAS är meriterande)
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort för att kunna transportera sig till kundmöten och fältbesök

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

Här kan du läsa mer om vad Sweco bidrar med inom vatten- och vindkraft:

https://www.sweco.se/vart-erbjudande/vatten-energi-och-industri/energiproduktion/vattenkraft/

https://www.sweco.se/vart-erbjudande/vatten-energi-och-industri/energiproduktion/vindkraft/

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-12-15. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Karin Appelquist på karin.appelquist@sweco.se alt 0721468411

Vill du vara med och forma framtiden? 
Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com