0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240530

Verksamhetsområde

Energiproduktion och dammar

Län

Västra Götalands län

Betongkonstruktör inom Vattenkraft och dammar till Göteborg / valfri stationeringsort i Väst

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige och har också en omfattande erfarenhet från projekt i framför allt Afrika och Sydostasien. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att få hjälpa våra kunder med deras mest komplexa och utmanande projekt, vilka också brukar vara de roligaste och mest utvecklande.

Inom vår vattenbyggnadsverksamhet har vi lång erfarenhet och ledande kompetens inom områden så som betongkonstruktion, geoteknik, ingenjörsgeologi, turbin- och generatorteknik, stålkonstruktion, hydrologi, strömningsteknik, miljö samt bygg- och projektledning. Tjänsteutbudet omfattar allt från tidiga utredningar till färdig anläggning men också inspektioner och tillståndskontroller av befintliga anläggningar.

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss och ligga i framkant och ser därför teknisk och personlig utveckling/livslångt lärande genom en varierad vardag, utvecklande uppdrag samt intern och extern vidareutbildning som en självklarhet. 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina lokala Sweco-kollegor och även med kollegor nationellt.

Just nu stärker vi vårt växande team inom Vattenkraft och dammar i Västsverige. Vi är i dagsläget åtta personer tillhörande kontoren i Göteborg, Karlstad och Jönköping – och hoppas att du är rätt person för att stärka vårt team ytterligare!

Din framtida roll

Som betongkonstruktör på Vattenkraft och dammar kommer du att: 

 • Vara självgående konstruktör, konstruktionsansvarig och/eller teknikansvarig i uppdrag innefattande olika typer av betongkonstruktioner såsom betongdammar, kraftstationer och utskov, men även fiskvägar, t.ex. inom området miljöanpassad vattenkraft.
 • Arbeta i alla projektskeden, från utredningar och förstudier via tillståndsansökningar och projektering till byggledning och utförandekontroll. Vi erbjuder utöver detta tjänster i förvaltningsskedet såsom besiktningar, risk- och status-analyser och utvärdering av mätdata.
 • Ansvara för att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras.
 • Verka för en ökad hållbarhetsprestanda i våra projekt.
 • Arbeta i multidisciplinära uppdragsgrupper.
 • Utveckla kundrelationer och på sikt sälja in egna uppdrag.
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden genom att arbeta i projekt som främjar förnybar energi.

På Sweco strävar vi efter att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. Ledarskapet på Sweco är därför en viktig del av din utveckling och bygger på balansen mellan utmaning och stöd. Genom att lära oss av misstag och vara öppna för förändring kan vi tillsammans framtidssäkra vår verksamhet och göra verklig skillnad för vårt samhälle. Vi strävar efter att finnas där för dig, så att du kan vara ditt bästa jag på jobbet och för våra kunder. Vill du vara med på vår resa?

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnadsteknik, samhällsbyggnad, bygg och anläggning eller har förvärvat motsvarande kunskaper.
 • Erfarenhet av arbete med betongkonstruktioner och konstruktionsberäkningar. Erfarenhet av vind- och/eller vattenkraftkonstruktioner är meriterande.
 • God kännedom om vanligt förekommande beräkningsprogram. Erfarenhet av Strusofts programvaror, Brigade Plus, Abaqus, Mathcad, Tekla och/eller motsvarande är meriterande.
 • God kännedom om Eurokoderna och andra gällande tekniska regelverk. Kännedom om RIDAS är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort för att kunna transportera sig till kundmöten och fältbesök.

För att trivas hos är du nyfiken, engagerad och utvecklingsorienterad. Du trivs i en miljö där du utvecklas och utmanas. Du är öppen och intresserad och du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Detta samtidigt som du kan hjälpa andra att utvecklas. Kommunikation är en förutsättning för att göra ett bra jobb och att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från vattenkraftanläggningar men viktigast är att du har ett intresse att utvecklas inom området. Det är även meriterande om du har erfarenhet av temperatursprickberäkningar.

Intresserad? Här kan du läsa mer om vad Sweco bidrar med inom vatten- och vindkraft:

https://www.sweco.se/vart-erbjudande/vatten-energi-och-industri/energiproduktion/vattenkraft/

https://www.sweco.se/vart-erbjudande/vatten-energi-och-industri/energiproduktion/vindkraft/

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2024-05-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Karin Appelquist på +46721468411 eller via karin.appelquist@sweco.se

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.sweco.se