0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20230926

Verksamhetsområde

Affärsstöd

Län

Stockholms län

Communication Business Partner till Stockholm

Vill du arbeta med engagerade kollegor som bidrar till utvecklingen av framtidens hållbara samhällen och städer? Brinner du för marknadskommunikation som skapar attraktivitet bland kunder och potentiella medarbetare? Sweco söker nu en Communication Business Partner med ansvar för marknadskommunikation till divisionen Digital Services.

Varför jobba hos oss?

I rollen som Communication Business Partner levererar du strategiskt och operativt kommunikationsstöd till divisionen Digital Service i Sweco Sverige. Du arbetar nära divisionsledningen och är divisionschefens stöd i marknadskommunikationsfrågor kopplade till divisionens affärs- och marknadsplan samt planerar och genomför löpande kommunikationsinsatser gentemot externa intressenter. I rollen ingår även Sweco Sverige-gemensamma områden/aktiviteter som du ansvarar för.

Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer. Här får du jobba med prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad för framtidens samhällen. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas inom digital kommunikation. I teamet på kommunikationsavdelningen finns 17 härliga kollegor och du rapporterar till Head of Marketing Communications.

Din framtida roll

Som Communication Business Partner hos oss kommer du att jobba både strategiskt och operativt med att ta fram kommunikationsplaner, genomföra och följa upp planerade kommunikationsaktiviteter.

I rollen kommer du även att:

 • Ansvara för divisionens innehåll i externa kanaler, t ex på sweco.se, samt uppföljning och analys.
 • Producera innehåll och publicera i externa kanaler.
 • Producera och/eller projektleda framtagning av kommunikationsmaterial, kommunikativa uttag eller kampanjer, ibland som beställare gentemot interna producenter eller externa byråer/leverantörer.
 • Utföra enklare bildbehandling.
 • Ansvara för innehåll/talare i prioriterade mässor pch externa event (t ex seminarier/webbinarier).
 • Fungera som rådgivare i externa kommunikationsfrågor för i första hand divisionschefen.

Tjänsten är placerad på Kungsholmen i Stockholm. Sweco ser kontoret som en viktig mötesplats och möjliggörare för att bygga kultur genom samverkan, lärande och erfarenhetsutbyte – samtidigt som arbete från annan plats också är en del av företagets arbetssätt. Resor inom Sverige ingår i rollen.

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • Högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikation eller likvärdigt.
 • Minst 5 års erfarenhet av marknadskommunikationsarbete på både operativ och strategisk nivå där projektledning och stöttning av företagsledning har varit en del av rollen.
 • Erfarenhet av att arbeta med digitala medier samt förstår att spridning, analys och utvärdering är en stor del av jobbet.
 • Behärskar Microsoft Office och WordPress (eller liknande publiceringsverktyg) samt har grundläggande kunskaper i Photoshop.
 • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska då det krävs i det dagliga arbetet.

Erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen, tech-branschen och större bolag är meriterande.

Vem är du?

Du är en skicklig skribent som är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov.

Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd, driven och strukturerad – och du är snabb på att ta till dig ny teknik. Du driver dina uppdrag från idé till målgång och söker lösningar för att komma framåt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du är trygg i din kompetens, vågar vara tydlig och ta plats samtidigt som du har ett ödmjukt förhållningssätt. Vår vardag är föränderlig vilket gör det viktigt med flexibilitet och anpassningsbarhet till nya eller förändrade krav och förutsättningar.

Då detta är en bred roll med många kontaktytor är det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten? Välkommen att kontakta Elisabeth Ström, Talent Acquisition Specialist på elisabeth.strom@sweco.se.

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot din ansökan!

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.