0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240107

Verksamhetsområde

Digital Services

Län

Västernorrlands län

Data- och informationssamordnare Sundsvall

Vi är ute efter att förstärka vårt redan starka team i Region Norr inom data- och informationssamordning. Idag arbetar vi med allt från Sveriges största beställare inom samhällsbyggnad till små lokala företag med samma behov; kvalitet, struktur, ordning och reda i tydliga processer.

Som data- och informationssamordnare sitter du som en nyckelperson i projekten. På dig vilar ett stort ansvar att vara guide för den digitala informationsmängden, skapa förutsättningar och ha ledartröjan i frågor som rör informationshantering. Våra kunder har alla olika mognadsgrad inom området vilket leder till ett omväxlande arbete och ger dig ofta möjligheten att utforma arbetssätt efter identifierade behov.

Sweco har en mycket stark position i branschen inom detta område, och du kommer att få arbeta både i lokala och nationella projekt med de vassaste kollegorna.

Vem är du?
Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet i en liknande roll, och gärna att du har flera av dessa kompetenser i din portfölj:

  • Data-/Informationssamordning
  • CAD-/BIM-samordning
  • GIS
  • Bygg- och samhällsbyggnadsprocessen
  • FME
  • 3D-samordningsmjukvaror
  • Erfarenhet från myndighet inom infrastruktur är högt meriterande

Rollen som datasamordnare placerar dig ofta naturligt vid sidan av projektledningen vilket ger dig en central position. Hög IT-mognad och förmågan att lätt ta till sig nya system, processer, mjukvaror och portaler är grundläggande för att lyckas. Det förekommer ofta flera former av granskning, vilket kräver mycket goda språkliga kunskaper i svenska och ett öga för detaljer.

Vilka är vi?
Vi är ett härligt och prestigelöst team som tillsammans med våra kollegor runt om i landet utgör divisonen Digital Services, som är en del utav Sweco Sverige. Vi arbetar med den senaste tekniken på marknaden och hos oss händer många spännande saker. Vi arbetar som systemutvecklare, IT-arkitekter, datasamordnare, GIS-utvecklare, geodataexperter, BIM:are, IT säkerhetsspecialister, FME experter, och IT-projektledare med mera. Vi har stora interna nätverk där vi delar erfarenheter och har kompetensutbyte mellan de olika kontoren. Varje kontor har dock sin unika tillhörighet, med frukostar, aktiviteter, AW:s och andra roliga saker för att lära känna varandra bättre och för att ha roligt tillsammans på jobbet!

Sweco består av sex divisioner som samarbetar mycket sinsemellan och har kontor på ca 50 platser i Sverige. Som företag arbetar vi aktivt med hållbarhet, jämställdhet och mångfald. Det betyder bland annat att vi arbetar mot FN:s hållbarhetsmål, att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag och att vi rekryterar kompetensbaserat.

Ansökan
Vi går igenom samtliga ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss 
Har du frågor eller funderingar kring tjänsten?
Kontakta malin.kullstrom@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.