0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20230928

Verksamhetsområde

Hållbara byggnader

Län

Stockholms län

Erfaren konsult inom energi eller hållbarhet till Stockholm

Är du intresserad av energi- eller hållbarhetsfrågor? Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
Sweco gör nu en nationell satsning inom energi, miljö och hållbarhet kopplat till byggnader då vi ser ett ökande behov av tjänsterna från marknaden. Sweco erbjuder ett brett utbud av tjänster och rådgivning inom hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnad och fastighet, allt från energisamordning, miljöcertifiering och klimatberäkningar till hållbarhetsstrategier, återbruk och grön finansiering i linje med EU-taxonomin. Vi följer med kunden hela vägen genom ett projekt, från tjänster i tidiga skeden, verksamhetsutveckling, projektledning, planering och projektering ända till förvaltning. 

Vi erbjuder dig arbete i ett dynamiskt kunskapsföretag med stora utvecklingsmöjligheter! Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, där vi ger medarbetarna möjlighet att fortsätta utvecklas i våra uppdrag tillsammans med våra uppdragsgivare.

Din framtida roll

På Hållbara byggnader blir du en del av ett team med engagerade, nyfikna och ansvarsfulla kollegor med ett brett kontaktnät och viljan att tillsammans bidra till kundernas hållbarhetsarbete och påverka samhället. Gruppen arbetar brett mot olika kundkategorier och hjälper till med allt från att coacha företagets egen organisation till att hjälpa till med att implementera hållbarhetsaspekter i byggprojektet.

Som konsult inom energi och hållbarhet kommer du exempelvis att arbeta med:

 • Arbeta som hållbarhetssamordnare för byggprojekt
 • Miljöcertifiering av byggnader
 • Energisamordning
 • Återbruksinventering
 • Utveckla strategier för klimat- och hållbarhet
 • Energideklarationer och energikartläggningar
 • Hjälpa kunder att ta fram mål, policys, leverantörskrav och utforma hållbara affärer i linje med Agenda 2030
 • Energi- och inneklimatberäkningar
 • Klimatpåverkan och LCA
 • Leda workshops, hålla utbildningar, inspirationsföreläsningar och kundseminarier
 • Vara processledare för hållbarhetsprojekt
 • Vara rådgivande till kunder inom EU taxonomi, klimatrisk, ESG, hållbarhetsredovisning etc
 • Arbeta med klimatberäkningar, miljöcertifiering, energi eller annat i linje med din kompetens och tidigare erfarenhet

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, teknik eller motsvarande och har minst fem års arbetslivserfarenhet inom energi- och/eller hållbarhetsfrågor kopplat till bygg- och fastighetsbranschen, antingen som beställare, byggentreprenör och/eller konsult.

Vi tänker oss att du verkligen brinner för en hållbar byggbransch och vill se din egna kompetens omsättas i praktiken. Du är öppen och entusiastisk, driver saker från idé till målgång och har förmågan att bygga framgångsrika projektteam. Att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder ligger högt på din lista. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer, därför ser vi att du är affärsorienterad och driver ett pågående arbete för att utöka dina nätverk.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta gruppchef Jonas Ivarsson på 070-885 50 68 eller jonas.ivarsson2@sweco.se.

Vill du vara med och forma framtiden? 
Då ser vi fram emot din ansökan!

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.