0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20240818

Verksamhetsområde

Digital Services

Län

Uppsala län

Erfaren och affärsmässig BIM- och informationssamordnare till Uppsala

Vill du arbeta flexibelt med smarta och hållbara lösningar i byggbranschen inom BIM och informationssamordning? Vi söker nu dig som är erfaren inom BIM- och informationssamordning och som brinner för mötet med kunder och kollegor!

Vilka är vi?
Vi är 350 personer med teknisk kompetens och som brinner för innovativa lösningar. Vi är BIM:are, data- och informationssamordnare, utvecklare, geodataexperter, GIS:are, FME-experter, informationssäkerhetsspecialister, IT-projektledare och andra tekniska specialister och ledare. Tillsammans utgör vi Digital Services, som är en del utav Sweco, som har 50 kontor landet över. Vi har därmed stora interna nätverk där vi delar erfarenheter och kompetens mellan kontor och även över landsgränser. Varje kontor har sin unika tillhörighet, med frukostar, aktiviteter, AW:s och andra roliga saker för att lära känna varandra bättre och för att ha roligt tillsammans!

På vårt kontor i Uppsala sitter vi centralt placerat i en fin kontorsmiljö.

Vårt företag
Vi jobbar med hela kedjan av samhällsbyggnadsprocessen och utvecklar samhällen så att de blir bättre och för både oss och kommande generationer. Som företag satsar vi på ett ständigt lärande med bra kompetensutveckling och interna utvecklingsmöjligheter för chansen att växa och tycka att arbetet är roligt och lärorikt. Vi är en flexibel arbetsplats som värderar att må bra på jobbet med en sund balans mellan arbete och fritid.

Som företag arbetar vi aktivt med hållbarhet, jämställdhet och mångfald. Det betyder bland annat att vi arbetar enligt FN:s hållbarhetsmål, att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag och att vi rekryterar kompetensbaserat.

Din framtida roll
Som senior konsult hos oss styr du i hög grad dina dagar själv. Vi arbetar i stöttande team där vi vill ta vara på just dina kompetenser och styrkor. Du kommer att arbeta strategiskt, taktiskt eller operativt beroende på din expertis. Du kan arbeta i bygg- och infrastrukturprojekt i Swecos egna projekteringsuppdrag eller i beställarorganisationer som expertstöd. Du kan också arbeta med förvaltande organisationer och med deras processer, information och handlingar. Vi arbetar allt från att definiera processer och systemstöd för projektstyrning till Informations- och BIM-samordning. Därav är rollen bred och kan innebära stor variation beroende på din förmåga och intresse.

Affärsmässighet
Vi söker i första hand dig som har intresse och förmåga att bygga upp och utveckla kundrelationer för att skapa nya affärer samt innehar ett stort kontaktnät i flera olika delar av bygg, fastighet och anläggningsbranschen. Du brinner för att hjälpa våra nya och befintliga kunder med deras utmaningar.  

Dina erfarenheter och kunskaper
Du har erfarenhet från BIM- och datasamordning eller har jobbat med projektering, produktion eller förvaltning några år och vill utveckla dig mot en samordnande roll. Du bör ha en stark teknisk kompetens gällande CAD-/BIM-programvaror och ha god förståelse för processer inom bygg- och anläggningsbranschen.

Vi söker dig som har minst 4 års erfarenhet från branschen och frågeställningar kring VDC/BIM/CAD/Dokumenthantering/Digitalisering med olika intressenter, i byggprocessens olika skeden.

Som person behöver du ha en förmåga att se helheten, vara kommunikativ, driftig, strukturerad och ha en bra planeringsförmåga. För rollen behöver du även kunna göra dig förstådd i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökan
Vi går igenom ansökningarna efter semestern och återkoppling kommer därmed dröja. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Hans Lif
Gruppchef BIM- och informationssamordning – hans.lif@sweco.se / 076-806 60 48

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.sweco.se