0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20230928

Verksamhetsområde

Management

Län

Värmlands län

Erfaren projektledare till Sweco i Karlstad

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?

Swecos projektledare erbjuder kvalificerade projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnadsprojekt.

Swecos projektledare erbjuder kvalificerade projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter.

På Sweco står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum. Vi är en affärsdriven verksamhet som bygger på att vi lyckas rekrytera och behålla de bästa experterna. Därför finns det också goda möjligheter att utvecklas i ledarrollen hos oss. Vår kultur präglas av att vi värdesätter varandras kompetens och prioriterar erfarenhetsutbyte som ett sätt för alla att växa.

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på Karlstadskontoret eller på andra orter. Det innebär att du i din vardag kommer träffa kollegor med andra specialistkunskaper som du samarbetar med i gemensamma projekt.

Vi har flertalet spännande projekt både pågående och inkommande och behöver nu stärka upp teamet med fler erfarna projektledare inom bygg och fastighet.

Din framtida roll

På Swecos projektledningsverksamhet får du arbeta med olika typer av projekt, både i storlek och karaktär.

Arbetet hos oss innebär bland annat att:

 • Ha rollen som projekt-, projekterings- och/eller byggledare
 • Arbeta med bland annat kalkyler, tidplaner, beskrivningar, bevaka ärendehantering, leda möten, ansvara för ekonomiuppföljning, uppdragsleda Swecos uppdrag mot kund och säkerställa att vi efterlever ställda krav gällande tid, kostnad och kvalitet
 • Leda och styra upphandlingar, projekterings- och utförandeskeden i våra kunders projekt
 • Bidra till återväxten i branschen genom kunskapsöverföring och introducering av yngre medarbetare i dina uppdrag
 • Bygga nätverk inom Sweco och utveckla kundrelationer för att kunna sälja in egna uppdrag
 • Stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Karlstad. Tillträde enligt överenskommelse.

Den vi söker – är det du?

Vi tänker oss att du är en kommunikativ och nyfiken person som effektivt söker lösningar för att komma framåt. Du är öppen och entusiastisk, driver saker från idé till målgång och har förmågan att bygga framgångsrika projektteam. Att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder ligger högt på din lista. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer, därför ser vi att du är affärsorienterad och driver ett pågående arbete för att utöka dina nätverk.

Vi söker dig som har:

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, teknik eller motsvarande, eller liknande erfarenhet förvärvat i arbetslivet
 • Minst tio års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, antingen som beställare, byggentreprenör och/eller konsult
 • Arbetat i roller som projektledare, byggledare, entreprenad-/projektingenjör, platschef eller projekterings-/uppdragsledare
 • Ett välutvecklat kontaktnät i Karlstad och Värmland inom bygg- och fastighetsbranschen
 • Kompetens inom PBL och AB/ABT/ABK

Det är meriterande om du är:

 • Certifierad kontrollansvarig och/eller besiktningsman
 • Utbildad i BAS-P/U
 • Tidigare erfarenhet från större ny-, till- eller ombyggnadsprojekt
 • Har erfarenhet av projekteringsledning

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta gruppchef Carolina Wesley på 072-509 39 62 eller på carolina.wesley@sweco.se.  

Vill du vara med och forma framtiden? 

Då ser vi fram emot din ansökan!

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.