0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231201

Verksamhetsområde

Järnväg

Län

Flertalet län

Erfaren specialist inom risk- och säkerhetsstyrning till region Syd/Väst

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Nu vill vi lyfta arbetet med säkerhetsstyrning och riskhantering inom infrastrukturprojekt för järnväg till nya nivåer. Vi söker därför dig som vill vara delaktig i det arbetet tillsammans med vårt team.

Varför jobba hos oss?

Sweco ansvarar för en rad spännande infrastrukturprojekt både nationellt och internationellt, ett urval i Sverige är Ostlänken, Västlänkens järnvägsprojektering, införandet av Sveriges nya signalsystem ERTMS samt ett flertal projekt i Stockholm som ombyggnaden av Stockholm C och totalentreprenader för upprustning av järnvägssystemet i Skåne. Utöver de stora och komplexa uppdragen har vi också flertal specialist- och projekteringsuppdrag som till exempel NUVA-programmet, där Swecos säkerhetshandläggare anlitas för införandet av ett nytt vägskyddssystem. I Sverige står vi inför stora nationella infrastruktursatsningar där ett ökat resande såväl som ny teknik och digitalisering införs.

Våra experter inom riskhantering och säkerhetsstyrning arbetar dagligen med riskanalyser och riskbedömningar i samband med ombyggnad och nybyggnation av järnvägsinfrastruktur, åt såväl statliga som privata infrastrukturägare. Vi ger stöd åt järnvägsföretag, tillverkare och förvaltare av infrastruktur som behöver få sina fordon, system, komponenter och anläggningar godkända enligt nationella- och EU-normer. Områden som vi fokuserar på är bland annat teknisk säkerhetsstyrning signal, teknisk säkerhetsstyrning banöverbyggnad, Transportstyrelsens godkännandeprocess, riskanalyser samt oberoende granskare i form av anläggnings- och systemassessor.

Hos oss kan du bygga ett professionellt nätverk och bidra till en hållbar samhällsutveckling, samtidigt som du får chansen att växa både tekniskt och personligt.

Din framtida roll

Som medarbetare inom området risk och säkerhet kommer du bland annat att arbeta med: 

  • Teknisk säkerhetsstyrning inom signal- och banteknik
  • Godkännandeprocessen som regleras av gemensamma europeiska specifikationer (TSD)
  • Oberoende granskare i form av bedömare banöverbyggnad och anläggnings- och systemassessor
  • Tillståndsärenden och säkerhetsstyrningssystem för privata infrastrukturförvaltare och spårägare
  • Riskanalyser med avseende på CSM-RA och RAMS

Arbetet går ut på att planera, organisera, styra och dokumentera viktiga moment i processerna för risk och säkerhet. Du kommer att ha många kontaktytor, både internt inom projekt och externt hos myndigheter och företag, vilket ställer höga krav på din förmåga att samarbeta och hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Du kommer ingå i ett nätverk inom Sweco med erfarna säkerhetshandläggare som jobbar tillsammans med våra kunder för en hållbar samhällsutveckling. De projekt som du kommer att arbeta med är huvudsakligen infrastrukturprojekt med stor samhällsnytta, primärt inom järnvägs­området.

Den vi söker – är det du?

Du har en relevant teknisk utbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande erfarenheter. Du trivs att arbeta med människor och i flera parallella projekt, men äger samtidigt förmåga till överblick och prioriterar ditt arbete för ett helhetsresultat.

Du har flerårig erfarenhet av arbete med samtliga eller delar av TSS, TSB, Godkännandeprocessen, CSM-RA eller som anläggnings- och/eller systemassessor inom järnväg.

Vi söker dig som gillar struktur, ordning och reda, har en problemlösande analysförmåga och som tar stort personligt ansvar. Du är en god kommunikatör med förmågan att förmedla budskap på ett enkelt sätt samtidigt som du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift på svenska. Visst arbete kan också komma att utföras på engelska. Du har ett gott omdöme i tekniska frågor samt en stark drivkraft och förmåga att självständigt föra projekt framåt. Dessutom är du social, affärsmässig och har lätt för att etablera kundkontakter.

För att trivas hos oss tror vi därför att du är en engagerad, nyfiken, ansvarstagande och lyhörd person som tycker det är självklart att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum 2023-12-01. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Sweco har flera kontor inom region syd/väst och placeringsort för rollen är flexibel. Sweco är en hybrid arbetsplats.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen?

Välkommen att kontakta:

Lisa Warström, tillförordnad Gruppchef Risk & Säkerhet:
Lisa.warstrom@sweco.se
070-945 51 06

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.