0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

20231231

Verksamhetsområde

Industri

Län

Västmanlands län

Gruppchef Industri – med ledarskap, hållbarhet och projekt i fokus

Om industriprojekt, processindustri, rör & mek är något som ligger dig varmt om hjärtat? Då är detta tjänsten för dig!

Vi gör skillnad i den stora industriomställningen.

Swecos kultur i regionen präglas av nyfikenhet, hållbarhet, utveckling, ansvarstagande och stark samarbetsanda. Vår samlade kompetens möjliggör att vi kan hitta lösningar till olika utmaningar som uppstår i våra projekt.

Vi leder många spännande och omfattande projekt där vi hittar vår samlade styrka i våra olikheter i bakgrund och kompetens. Ett bra ledarskap genom våra gruppchefer är grunden till att vi lyckas och utvecklas, både som individer och verksamhet.

 

Din kommande roll

Vi söker nu en ledare för våra industrikonsulter i Västerås. Fokus för rollen kommer att ligga på projekt, ledarskap, affärsmässighet samt hållbarhet.

Ditt uppdrag blir att leda och utveckla vår grupp av medarbetare där alla har gedigen kompetens inom Projektledning, Processkonstruktion, Rör & Mekkonstruktion samt erfarenhet av stora industriprojekt.

Gruppen jobbar främst direkt mot kundens projektorganisation där vi har långsiktiga samarbeten med både offentliga och privata kunder, främst emot Papper & Massa och kraftindustrin.

Gruppen består idag av 10 personer.

Som gruppchef har du fullt personal- och resultatansvar. Genom rekrytering, fokus på affärer och medarbetarutveckling bidrar du till att vi är en attraktiv arbetsgivare och att vår region växer. Parallellt med din roll som ledare har du även möjlighet att arbeta i projekt tillsammans med våra kunder.

På Sweco är samverkan över samtliga organisatoriska gränser en nyckel för att kunna nyttja företagets kapacitet och en viktig del av ditt arbete är samordning och samverkan med såväl regionens andra grupper som med resten av företaget.

 

 

Om regionen

I regionen, som förutom Västerås består av Karlstad i väst, Örebro och Gävle med kringkommuner, arbetar cirka 50 medarbetare. Som gruppchef blir du en del av vår regionledningsgrupp där vi samarbetar nära kring anbud, resursfrågor, affärer och rekrytering. Tillsammans formar vi även vår strategiska affärsplan.

Våra uppdrag spänner från mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa industriprojekt. Vår ambition är att erbjuda branschens bästa expertis – från förstudier till genomförande av industriprojekt. I regionen finns gedigen kompetens och erfarenhet från processindustrin och vi har uppdrag som innefattar såväl projektledning, processdesign, projekteringsledning och konstruktion inom både el & automation och rör & mek i projektens alla faser.

 

Vem är du?

Vi söker en relationsskapande ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Du har förmågan att bygga relationer, starka team och kan visa hur ditt ledarskap har gjort skillnad i tidigare roller. Du är affärsmässig och har god förståelse för våra kunders verksamhet.

Vi ser att du har gedigen erfarenhet av en ledande befattning, såsom projektledare eller chef, inom industrin. Om du har erfarenhet av projekteringsledning eller en konsultroll är det meriterande. Du har en utbildningsbakgrund som högskole- eller civilingenjör eller motsvarande.

Sweco har en decentraliserad affärsmodell som bygger på att varje konsult ansvarar för sina egna kundrelationer på den utvecklingsnivå som man befinner sig. Det är därför viktigt att du har god branschkännedom och både förstår och förmår att bygga långsiktiga relationer med kunder och branschkollegor. Som gruppchef är din uppgift att både utveckla och förvalta dina egna kundrelationer och samtidigt möjliggöra så att dina medarbetare har förutsättningar för att utveckla och förvalta sina.

 

Ansökan
Varje dag gör vi vårt bästa och vi gör skillnad för varandra, för våra kunder och för samhället. Vill du också göra skillnad,  sök tjänsten redan idag!

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anna Bennström

Regionchef

Mobil +46 709699222