0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-09-30

Verksamhetsområde

Installation

Region

Uppsala län

Gruppchef inom Hållbara byggnader till Uppsala

Har du ett intresse av ledarskap och grupputveckling? Går du igång på möjligheten att vara med och bygga och utveckla en verksamhet i stark utveckling? Då kan du vara den vi söker som gruppchef inom Hållbara byggnader till Uppsala!

Varför jobba hos oss?
Världen ställer om mot ett uthålligt samhälle. Utmaningarna är stora och kraven på hållbarhet, digitalisering och säkerhet växer, inte minst när det gäller byggnader. För oss på Sweco är det viktigt ta ansvar i omställningen. Det gör vi både i vår interna verksamhet och i våra kunders projekt. Därför har vi bland annat åtagit oss branschens mest ambitiösa och konkreta klimatmål om att ha en klimatpositiv verksamhet 2030.  

Vi har ett stort engagemang för att tillsammans med våra kunder bidra till att planera och utforma framtidens hållbara samhällen och städer. Med våra samlade kompetenser kan vi skapa smarta, hållbara och framtidssäkra byggnader som är bekväma att arbeta och bo i. 

Sweco erbjuder ett brett utbud av tjänster och rådgivning inom hållbar omställning av fastigheter – allt från energisamordning, miljöcertifiering och klimatberäkningar till hållbarhetsstrategi, återbruk och grön finansiering i linje med EU-taxonomin. Vi följer med kunden hela vägen genom ett projekt. Från tjänster inom tidiga skeden, verksamhetsutveckling, projektledning, planering och projektering ända till förvaltning. 

Sweco gör nu en nationell satsning på tjänsterna inom energi, miljö och hållbarhet kopplat till byggnader då vi ser ett ökande behov av tjänsterna från marknaden. Parallellt med att vi nu söker flera gruppchefer på utvalda orter söks även en nationell regionchef med uppdrag att samordna och utveckla affären kring hållbara byggnader. Du kommer att arbeta i nära samarbete med lokala Sweco-kollegor och inom Sweco har vi ett välutvecklat nätverk mellan olika orter där vi på ett prestigelöst sätt arbetar tillsammans både i kunduppdrag och med övrig intern utveckling.

I den här rollen får du en sällsynt möjlighet att bidra till en organisation i stark utveckling och tillsammans med ditt team agera på en marknad med goda affärsmöjligheter. Du kommer att tillhöra en del av Swecos verksamhet som är under stark utveckling och du kommer att få tillgång till Swecos alla kompetenser som stöttning i uppdragen. Vi drivs av kunskapstörst och hållbarhetsfrågor kommer högt upp på agendan. Vi driver på utvecklingen både internt såväl också tillsammans med våra kunder och arbetar både lokalt och centralt med möjlighet till kontinuerlig utbildning och utveckling av både ledarskap och fackkunskap.

Din framtida roll
I din roll arbetar du främst med att motivera, inspirera och utveckla ditt team, inom bl.a. försäljning, affärsutveckling, teknik och metodik. Parallellt med ledarskapet arbetar du också i uppdrag som en del av din roll. Som gruppchef har du ansvar för:

  • Rekrytering, uppbyggnad, och utveckling av din grupp
  • Gruppens ekonomiska resultat, personalansvar
  • Lokal marknad, ekonomi och affärer
  • Verka, arbeta och ingå i regionens ledningsgrupp
  • Utveckla framtidens arbetssätt och tjänsteutbud inom samhällsbyggnad

Ledarskapet
Vi uppskattar ett lyhört, coachande och prestigelöst ledarskap där samverkan och delning av kunskaper är en naturlig del i vår vardag. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och vi säkerställer att du får den stöttning du behöver och att du får en långsiktig personlig utveckling. Orden Nyfikenhet, Engagemang och Ansvar genomsyrar vår kultur och sättet hur vi önskar att våra ledare skall agera utefter. Du kommer att tillhöra en regionledningsgrupp med flera gruppchefer som har lång erfarenhet och som är vana att samverka mellan våra orter och enheter på ett enkelt och välkomnande sätt. Viktigt att du blir en i laget och att du tar plats i våra utvecklande diskussioner.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

  • Har relevant akademisk utbildning och har erfarenhet från minst 5 års arbete med energi, miljö och hållbarhet inom byggnader.
  • Vi ser det som en stor merit att ha erfarenhet av den lokala marknaden och ett eget lokalt kontaktnät.

Vem är du?
För den här rollen söker vi dig som går igång på möjligheten att vara med och utveckla en spännande verksamhet med stor tillväxtpotential. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. Vi tror att du intresserar dig för att leda projektgrupper i större projekt eller att arbeta självständigt i mindre projekt och har intresse av affärsmannaskap, ledarskap och grupputveckling. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2021-09-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta regionchef Björn Kleist på +46 (0) 73 412 57 54. Tillgängligheten under v.29-32 är lägre pga semester.

#LI-RT