0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-08-20

Verksamhetsområde

Projektledning

Region

Norrbottens län

Gruppchef – Projektledning inom Infrastruktur i Luleå

Kommunikation och ledarskap är centrala begrepp när det gäller att få komplicerade projekt att löpa smidigt från start till mål. Swecos projektledningsverksamhet erbjuder projektledningstjänster från tidiga skeden till förvaltning och underhåll inom infrastruktur, bygg och fastighet samt industri och energi. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnadsprojekt.

Brinner du för hållbarhet, ledarskap och teamarbete? Har du dessutom erfarenhet av infrastruktur? Då kanske ditt nästa jobb finns på Sweco!

Varför jobba hos oss?

Din placering blir på Swecos kontor i Luleå.
På det stora kontoret i Luleå arbetar mer än 250 medarbetare inom Swecos olika tjänsteområden såsom bland annat vatten- och miljökonsulter, anläggnings- och byggkonstruktörer, arkitekter, installatörer, och projektledare. 

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Din framtida roll

Som gruppchef på Sweco har du en dynamisk och utvecklande roll med personal- och budgetansvar. Ditt huvudsakliga arbete innebär att utveckla och stärka affären inom infrastruktur samt att stärka gruppen och dess tillväxt. Självfallet innebär rollen att motivera, inspirera och utveckla de medarbetare som redan arbetar i gruppen och att tillsammans med dem skapa och utveckla relationer med nyckelpersoner både internt inom Sweco och med våra kunder. Vi tror på ett närvarande ledarskap och det är viktigt för oss att du vill vidareutveckla dina och gruppens kompetenser i era uppdrag. Som gruppchef förväntas också att du har god kundkontakt och att du gillar att göra affärer!

Du ingår i regionledningsgruppen som under ledning av regionchefen Patrik Callgren består av totalt 5 gruppchefer inom infrastruktur samt industri och energi från Falun/Gävle upp till Kiruna. Du kommer att bidra till hela den expansiva regionens utveckling och samarbetar med övriga chefer i frågor kring bl.a. resursplanering, affärer och rekrytering. Samarbetet med övriga Swecokollegor på kontoret är en viktig del i rollen och en trygghet i det dagliga arbetet.

Som gruppchef arbetar du också som projektledare i våra kunders projekt. I denna roll deltar du i alla delar av processen från idéstadiet till den färdiga slutprodukten. Dina uppgifter är att leda, kommunicera och planera projekten och du skall kunna samordna de olika aktörerna såsom beställare, leverantörer, entreprenörer och konsulter. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till kunden.

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande roll inom infrastruktur. Vi tror att du antingen jobbar som projektledare och är redo för ditt nästa steg eller är chef med personal- och resultatansvar.
Du har erfarenhet från konsultbranschen, beställarsidan eller entreprenadsidan. Vi tror att du har uppemot 10 års total arbetslivserfarenhet.

Ett etablerat nätverk inom regionen och högskoleutbildning är särskilt meriterande.

För att trivas i rollen som gruppchef söker vi dig som är en trygg person och redo att anta utmaningen att driva gruppen framåt. Du är en naturlig ledare som motiveras av att coacha och inspirera andra samt har förmågan att kommunicera med olika typer av människor. Vi tror att du har förmåga att sprida positiv energi och har en lösningsfokuserad attityd som skapar ett härligt arbetsklimat. Du förstår vad som driver våra affärer och vill vara med och utveckla såväl din egen som dina kunders verksamhet.

Din förmåga att skapa engagemang och samverka med andra grupper är avgörande.

I rollen som Gruppchef blir ditt huvudsakliga ansvar:

  • Personalansvar
  • Budget och resultatansvar
  • Leda och coacha medarbetare i deras yrkesroll och i specifika projekt
  • Utveckla vår verksamhet i Norrbotten
  • Rekrytering av nya medarbetare
  • Övergripande styrning av gruppens verksamhet utifrån affärsplan med mål och gruppens handlingsplan
  • Leda egna projekt

Du passar i ledarrollen på Sweco om du är:

  • en lagbyggare med ett prestigelöst förhållningssätt, som har ett genuint intresse för att se andra människor utvecklas.
  • kommunikativ, har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad.
  • nyfiken, engagerad och ansvarstagande

Ledarskap

Vi har ambitionen att utveckla branschens bästa ledarskap, hos oss står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum.

Våra projekt

Här kan du läsa mer om Swecos projektledare och några av våra projekt:
https://www.sweco.se/vart-erbjudande/projektledning/

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta

Regionchef Patrik Callgren på 070-644 23 44.

#LI-RT