0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-08-08

Verksamhetsområde

Projektledning

Region

Västra Götalands län

Gruppchef – Projektledning inom Infrastruktur till Göteborg

Kommunikation och ledarskap är centrala begrepp när det gäller att få komplicerade projekt att löpa smidigt från start till mål. Sweco erbjuder projektledningstjänster från tidiga skeden till förvaltning inom infrastruktur, bygg och fastighet samt industri och energi. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnadsprojekt.

Brinner du för hållbarhet, ledarskap och teamarbete?
Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med stora infrastrukturprojekt i en ledande roll?
Då kanske ditt nästa jobb finns på Sweco! Vi söker nu en chef för gruppen Stora Projekt Infra.

Varför jobba hos oss?

Sweco kännetecknas av högt tempo, fokus på lönsam tillväxt och är starkt decentraliserat med korta beslutsvägar. Genom branschledande projektledningskompetens bidrar vi till samhällsutvecklingen i hela Göteborgsregionen. Vi jobbar med privata och offentliga kunder och infrastrukturuppdragen varierar mellan att driva små gatuprojekt till att leda stora komplexa projekt tillsammans med våra övriga Swecokollegor. På det moderna kontoret i centrala Göteborg arbetar totalt 900 medarbetare inom Swecos olika tjänsteområden såsom bland annat vatten- och miljökonsulter, anläggnings- och byggkonstruktörer, arkitekter, installatörer, och projektledare. 

Vi har ambitionen att utveckla branschens bästa projektledare. Hos oss står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum. För att stärka våra medarbetare ytterligare erbjuder vi möjlighet till certifiering som PMP.

Här kan du läsa mer om Swecos projektledare och några av våra projekt:
https://www.sweco.se/vart-erbjudande/projektledning/

Din framtida roll 

I rollen som Gruppchef blir ditt huvudsakliga ansvar:

  • Personalansvar
  • Budget och resultatansvar
  • Leda och coacha medarbetare i deras yrkesroll och i specifika projekt
  • Utveckla vår verksamhet i Göteborgsregionen
  • Rekrytering av nya medarbetare
  • Övergripande styrning av gruppens verksamhet utifrån affärsplan med mål och gruppens handlingsplan
  • Leda egna projekt

Rollen som gruppchef är central och betydelsefull. Du kommer att leda gruppen Stora Projekt Infra som idag består av 9 medarbetare som arbetar inom projektledning, projekteringsledning, byggledning och uppdragsledning för olika samhällsbyggnadsprojekt. Gruppen erbjuder även specialisttjänster såsom kalkyl, tidplanering och riskhantering. Detta är en strategiskt viktig grupp för Swecos verksamhet och i marknaden finns en stor tillväxtpotential. Du är din grupps ansikte ut mot marknaden och ditt uppdrag blir att vidareutveckla både våra affärer och medarbetare.

I rollen ingår att utveckla vår verksamhet och affär inom infrastruktur i Göteborgsregionen. Du ingår i regionledningsgruppen, som under ledning av regionchefen Per-Erik Strömberg, består av gruppchefer från Göteborg, Malmö och Helsingborg. Som gruppchef bidrar du till hela regionens utveckling och samarbetar med övriga chefer i frågor kring bl.a. resursplanering, marknadsbearbetning, affärsutveckling och rekrytering. Samtidigt är det viktigt för oss att du vidareutvecklar din egen kompetens i uppdrag, gärna i team med dina medarbetare.

Din förmåga att skapa engagemang och samverka med andra grupper är avgörande. Din placering blir på Swecos kontor i Göteborg.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande roll inom infrastrukturprojekt. Vi tror att du antingen jobbar som projektledare och är redo för ditt nästa steg eller är chef med personal- och resultatansvar. Du har erfarenhet från konsultbranschen, beställarsidan eller entreprenadsidan. Vi tror att du har uppemot 10 års total arbetslivserfarenhet.

Ett etablerat nätverk inom Göteborgsregionen och högskoleutbildning är särskilt meriterande.

Du passar i ledarrollen på Sweco om du är:

  • en lagbyggare med ett prestigelöst förhållningssätt, som har ett genuint intresse för att se andra människor utvecklas.
  • kommunikativ, har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad.
  • nyfiken, engagerad och ansvarstagande

Låter det som en intressant utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan. Tveka inte att skicka in din ansökan direkt då vi utvärderar och intervjuar löpande.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner.
Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.
Tillsammans bygger vi nu framtiden och vi behöver dig som vill skapa nya fantastiska möjligheter tillsammans med oss! Sist men inte minst så hoppas vi att du, precis som vi, vill ha kul på jobbet!

Ansökan 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta 

Regionchef Per-Erik Strömberg på 0768-28 82 45, Per-Erik.Stromberg@sweco.se

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!

#LI-RT